Volkswagen випустить електрокар дешевше мільйона гривень

Час читання: < 1 хв.
0
Volkswagen випустить електрокар дешевше мільйона гривень
Volkswagen випустить електрокар дешевше мільйона гривень

Разом із анонсом марка опублікувала тизер. На ньому видно темний силует хетчбека, що нагадує нинішній ID.3. До прем’єри «зеленого» бюджетника ще далеко — її заплановано лише на 2027 рік. При цьому у Volkswagen впевнені, що зможуть утримають його ціну в межах 20 тисяч євро, це 900 тисяч гривень.

На тизері видно силует хэчтбека із заокругленим передком і злегка похилим дахом, що закінчується спойлером. Також у моделі круглі колісні арки та рельєфна корма.

В анонсі Volkswagen наголошує на доступності, адже саме високий цінник все ще відштовхує багатьох від електрокарів. Без гуманних цін не вдасться поширити «зелені» машини, упевнений голова бренду Томас Шефер. При цьому він обіцяє не жертвувати технологіями та якістю для дешевизни.

Інших подробиць поки немає, крім того, що електрокар випускатимуть у Європі та для Європи – про це йдеться в анонсі.

До поки що безіменної новинки Volkswagen представить ще одне сімейство міських електрокарів, передбачене концептом ID.2all. Серійні машини з’являться в 2025 році, вони будуть вироблятися в Іспанії і коштуватимуть дорожче – до 25 тисяч євро.

Створювати електрокари «для всіх» Volkswagen буде лише самотужки, оскільки піврічні переговори про спільну розробку з Renault закінчилися нічим. Інсайдери кажуть, що компаніям не вдалося дійти згоди щодо складального майданчика.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!