Toyota, Mazda та Subaru займуться розробкою нових ДВЗ

Час читання: < 1 хв.
0
Toyota, Mazda та Subaru займуться розробкою нових ДВЗ
Toyota, Mazda та Subaru займуться розробкою нових ДВЗ

Компанії Toyota, Mazda та Subaru спільно розроблятимуть нові двигуни. Представники трьох японських брендів провели прес-конференцію, в рамках якої повідомили, що планують об’єднати зусилля у створенні агрегатів, щоб прискорити розробку, оптимізувати процес електрифікації та знизити витрати на виробництво. Головною метою автовиробників є створення універсальних ДВЗ, які будуть сумісні з декількома видами палива – переважно вуглець-нейтральними.

Інженери компаній працюватимуть над фірмовими двигунами, кожен із яких відобразить концепцію бренду. Наприклад, Toyota розробляє нові рядні “четвірки”, Mazda робить ставку на роторні мотори, а Subaru продовжує вдосконалювати оппозитні агрегати. У рамках конференції представники Mazda показали нову лінійку роторних двигунів для електрокарів. Агрегати, не пов’язані з колесами, призначені для заряджання батарей.

Результатом співпраці Toyota, Mazda та Subaru мають стати двигуни нового покоління, які зможуть працювати на рідкому водні , біо- або синтетичному паливі . Ці мотори будуть компактніші від нинішніх, що дозволить повністю переглянути компонування і, наприклад, змінити дизайн для аеродинаміки. Але одними ДВЗ справа не обмежиться, і партнери спільно розроблятимуть, зокрема, електричні системи — від електромоторів до батарей. При цьому попри спільні зусилля всі три компанії продовжать конкурувати між собою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!