Водіїв зобов’язали завдати спеціальних міток на особисті автомобілі: подробиці

Час читання: < 1 хв.
0
Водіїв зобов'язали завдати спеціальних міток на особисті автомобілі: подробиці

З 17 травня 2024 року у Польщі на автомобілі з ГБО потрібно наклеювати спеціальні наклейки у певних місцях. Ця вимога стосується й українських водіїв на автомобілях із ГБО, які їздять польськими дорогами.

Стосується всіх українських водіїв у Польщі – розмістіть інформаційну табличку на вашому автомобілі

У Польщі 17 травня 2024 року набув чинності новий Закон про системи допуску транспортних засобів та їх обладнання. Згідно з ним, організації, які встановлюють газоболонне обладнання, повинні розміщувати на транспортних засобах спеціальну інформаційну табличку (у вигляді наклейки).

Реклама

Зокрема, цю наклейку слід розміщувати, наприклад, у моторному відсіку. Форма та розмір наклейки визначаються нормативними актами. Формат наклейки – А4. Вона має містити номер сертифікату газоболонного обладнання, назву організації, яка встановлювала ГБО, а також особу, яка робила встановлення обладнання.

Якщо газоболонне обладнання встановили до 17 травня 2024 року, то наклейка не потрібна. Вона необхідна лише для ТЗ, які були переобладнані на автогаз після 17 травня. Без такої наклейки автомобіль не пройде технічну експертизу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!