Hyundai Ioniq 5 N кинув виклик преміальним кросоверам у гонці на прямій

Час читання: < 1 хв.
0
Hyundai Ioniq 5 N кинув виклик преміальним кросоверам у гонці на прямій

Автори каналу Hagerty влаштували гонку на прямій, в якій звели спортивний електромобіль Hyundai Ioniq 5 N, що дебютував на Фестивалі швидкості в Гудвуді в 2023 році і став найпотужнішим серійним автомобілем південнокорейської марки, із «зарядженими» преміальними паливними кросоверами. Суперниками електромобіля в гонці стали Jaguar F-Pace SVR, Maserati Grecale Trofeo, Lamborghini Urus Performante і Porsche Macan GTS.

Hyundai Ioniq 5 N має електромотори, встановлені на передній і задній осях – загалом вони розвивають 650 кінських сил. Звичайно, хетчбек має повний привід. Важить електромобіль значні 2205 кілограмів. Jaguar F-Pace SVR оснащений 5,0-літровим компресорним V8, що розвиває 550 кінських сил.

Двигун працює у зв’язці з 8-ступіневим «автоматом» та повним приводом, а маса автомобіля становить 2181 кілограм. Під капотом Maserati Grecale Trofeo встановлений 523-сильний 3,0-літровий бензиновий турбомотор V6 у поєднанні з 8-ступіневою автоматичною коробкою передач та повним приводом. Важить модель 2077 кілограмів.

В арсеналі Lamborghini Urus Performante – 4,0-літровий турбований V8 на 657 кінських сил у зв’язці з 8-ступіневой АКПП і повним приводом. Все це посідає масу 2263 кілограмів. Що стосується Porsche Macan GTS, то він оснащений 434-сильним 2,9-літровим турбомотором V6, 7-ступіневою роботизованою коробкою передач та повним приводом. Маса машини – 1964 кілограмів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!