Розкрито всі подробиці про нового наступника BMW 3 Series

Час читання: 2 хв.
0
Розкрито всі подробиці про нового наступника BMW 3 Series

Якщо ви захоплюєтеся автомобілями BMW, то першим, що спадає на думку, ймовірно, буде модель 3 Series. Цей спортивний компактний седан став символом BMW наприкінці ХХ століття. Однак, наступна генерація цієї моделі зробить сміливий крок, переходячи повністю електричну платформу.

Хоча BMW ще не підтвердила назву нової електричної версії 3 Series , подані заявки на товарні знаки припускають, що компанія може відродити позначення i3, починаючи з моделей i320, i330 і i340. Літера «i» відрізнятиме електромобілі від бензинових версій, які, ймовірно, залишаться у виробництві. Нова архітектура Neue Klasse EV стане основою для електричної версії 3 Series , оснащеної передовою технологією електроприводу, без компромісів, які були необхідні для створення i4 та iX, побудованих на основі модифікованих бензинових моделей.

BMW представила концепт Vision Neue Klasse , який дає уявлення про майбутню 3 Series . Як і попередники з ДВС, нова модель буде спортивним седаном із трьома типами кузова. Automotive News припускає, що за седаном вийдуть купе і універсал, а також позашляховик, який може називатися iX3. Його провісником став концепт Neue Klasse X. Концепти показують, що стиль нової «трійки» буде мінімалістичнішим і з ретро-чортами, з чистими і простими лініями, на відміну від останніх моделей BMW. Нова 3 Series відмовиться від великих решіток радіатора, як це показано у Vision Neue Klasse .

Інтер’єр буде високотехнологічним: автомобіль оснастять проекцією доповненої реальності на лобове скло. BMW обіцяє використовувати екологічно чисті матеріали у своїх нових автомобілях. Нова платформа також означає новий електричний силовий агрегат для 3 Series. BMW стверджує, що їхня система eDrive шостого покоління запропонує на 30% більше запасу ходу, на 30% швидше зарядку і буде на 25% ефективнішою.

Електричний 3 Series буде використовувати архітектуру 800 В та нові циліндричні акумуляторні осередки, які забезпечать велику щільність енергії та дозволять знизити висоту автомобіля для покращення ефективності. Платформа Neue Klasse може підтримувати до чотирьох двигунів потужністю від 268 до 1341 к.с. Початкові версії 3 Serie s, ймовірно, будуть оснащені одним заднім або двома передніми та задніми двигунами. BMW підтвердила Autocar, що “наступна M3 буде електричною”.

У компанії навіть відчувають конфігурацію з чотирма двигунами, що досягає потужності 1341 к.с., що майже втричі більше, ніж пропонує нинішній M3. Крім того, BMW зареєструвала ім’я iM3, але глава підрозділу M Френк ван Меел заявив, що на автомобілях з шильдиком M ніколи не буде літери «i», оскільки автоспорт залишається пріоритетом для цього підрозділу.

BMW ще не оголосила ціни на нову 3 Series, але поточна модель оцінюється від 45 000 євро. З урахуванням зростання цін і підвищеної потужності базова електрична «трійка» може стартувати з позначки близько 50 000 євро. Перший автомобіль на платформі Neue Klasse, кросовер електричний iX3, дебютує в другій половині 2025 року. Виробництво електричного седана 3 Series розпочнеться у 2026 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!