Єврокомісія вимагає більше даних від китайських автовиробників

Час читання: < 1 хв.
0

Європейська комісія попередила трьох китайських виробників електромобілів про те, що вони надали недостатньо інформації щодо антисубсидіонного розслідування. За інформацією джерел, знайомих із справою, йдеться про компанії BYD, SAIC та Geely.

Якщо Єврокомісія дійти висновку, що надані дані від цих компаній є недостатніми, вона може використовувати доступні альтернативні джерела інформації для розрахунку тарифів, що потенційно може призвести до їх збільшення. Насправді у всіх 10 попередніх антисубсидіонних справах проти Китаю Комісія використовувала так звані «доступні факти» для заповнення певних прогалин.

Компаніям було надано право відповісти на попередження.

Реклама

Європейська комісія, яка займається торговельною політикою в Європейському союзі, що складається з 27 країн, у жовтні розпочала розслідування того, чи були електричні автомобілі, вироблені в Китаї, предметом спотворюючих субсидій, що могло б вимагати запровадження додаткових тарифів.

Китайська торгова палата з імпорту та експорту машин та електронної продукції (CCCME) раніше заявила, що розслідування несправедливе стосовно китайських компаній. Віце-президент CCCME Ши Юнхун висловив стурбованість величезним обсягом інформації, що вимагається від китайських виробників, і не виключив, що Комісія може вдатися до використання «доступних фактів» для завищення розмірів субсидій.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!