Посвідчення дійсні лише три роки: Мінтранс зробив важливе повідомлення для водіїв.

Час читання: < 1 хв.
0

В Україні всі власники автомобілів зобов’язані отримати водійське посвідчення, щоб керувати своїм транспортним засобом на дорогах. Однак у телеграм-каналі Міністерства внутрішніх справ України з’явилася інформація про інші документи, необхідні для водіїв.

Зокрема, міністерство опублікувало роз’яснення, чим відрізняються національні та міжнародні водійські посвідчення і кому необхідно їх отримувати. Міністерство наголошує, що це два абсолютно різних документи. Національне посвідчення водія видається лише водіям, які склали іспит.

Міжнародне посвідчення водія – це фактично переклад інформації з національного посвідчення водія на кілька мов. Такі документи видаються разом з національним посвідченням і є недійсними самостійно. Міністерство внутрішніх справ України наголошує, що всі українські посвідчення водія встановленого зразка є дійсними на території України і не потребують заміни, але лише за бажанням.

Реклама

Це стосується, наприклад, випадків, коли не вказана дата закінчення терміну дії. Що стосується міжнародних посвідчень водія, то їх отримання є обов’язковим для поїздок до країн, які підписали Женевські конвенції. Зокрема, це Австралія, Японія, США та Індія. Цей документ видається на основі національного посвідчення водія, дійсного протягом трьох років. Виглядає цей документ як паперова книжечка.

Наприклад, такий документ необхідний при виїзді за кордон або при оренді автомобіля. Міжнародне водійське посвідчення перекладається чотирма мовами – англійською, французькою, іспанською та російською.

Якщо у вас є національне посвідчення водія і ви хочете отримати міжнародне посвідчення водія, його видача в сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ займе п’ять робочих днів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!