В Україні засвітився рідкісний броньовик VRAC: таких було створено лише три (фото)

Час читання: < 1 хв.
0

На фронті в Україні успішно застосовується бронеавтомобіль Lavr, який прибув із Саудівської Аравії, а також у ЗСУ помічено рідкісну аварійно-рятувальну бронемашину VRAC. Таких у світі було створено лише три.

Про це повідомляють аналітики Ukraine Weapons Tracker. Під час виробництва VRAC був призначений для аварійно-рятувальних операцій. Однак версія, яка потрапила на фото в Україні, переобладнана для медичної евакуації.

Реклама

Як зазначили фахівці “Мілітарного”, судячи з кольору машини, броньовик використовують в Україні для військових цілей. Машина могла потрапити до нашої країни в рамках військової допомоги Іспанії або від благодійників.

Базою для бронемашин VRAC є іспанський бронетранспортер Pegaso MBR 6×6. Вона створювалася для порятунку людей із зон лиха за екстремальних погодних умов. Pegaso виробляла компанія Enasa з 1979 року.

Вартість однієї машини Pegaso складає приблизно 250 тисяч євро. За час виробництва було створено понад десять броньовиків із різним озброєнням. MBR 6×6 використовують армії Іспанії, Єгипту, Саудівської Аравії та Перу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!