Секретні функції в авто, про які водії навіть не чули

0
425

Нерозумно заперечуватиме, що перед експлуатацією, навіть побутової техніки, користувачі повністю ознайомлюватимуться з інструкцією. Що вже казати про автомобілі. Про деякі корисні функції у своєму авто власники навіть не здогадуються.

Деякі салонні дзеркала заднього виду мають вбудований світлодіод та кнопку включення. Це дзеркало є електрохромним. Крім того, що дзеркало служить для контролю ситуації позаду автомобіля, так воно ще й захищає водія від засліплення ззаду автомобілем, що їде. Для активації цієї функції потрібно натиснути кнопку та утримувати 2-3 секунди.

На автомобілях преміум-сегменту на салонному дзеркалі заднього виду є ще одна кнопка. Як правило, вона пов’язана із системою правління відкриття гаражних воріт. Кнопку можна налаштувати для відкриття шлагбауму, воріт або іншого виду огорожі.

Кнопка блокування задніх дверей дуже корисна водіям, які регулярно перевозять у салоні дітей. За допомогою однієї кнопки можна заблокувати всі двері, і не переживати про безпеку.

Власники автомобілів з функцією доступу без ключа і не здогадуються, що в брелоку все одно є стандартний ключ. У корпусі брелока захований звичний ключ на випадок розрядки акумулятора. Для доступу до ключа необхідно відсунути декоративну заглушку на корпусі брелока.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!