Skoda зареєструвала нову назву Elroq для майбутнього електрокара

Share

В 2025 році у Skoda представить нову електричну модель, яка стане частиною нового сімейства «Small BEV» з нульовим рівнем викидів. Відповідно до останнього звіту, електрокар буде носити назву Skoda Elroq.

Повідомляється, що чеський бренд буде відповідати за розробку нового сімейства електричних моделей «Small BEV». Одне з найважливіших якостей, якими повинен володіти цей асортимент, це ціни нижче 20 000 євро, що зробить автомобілі більш доступними для покупців.

Як уже визнала Skoda, Citigo iV був бестселером, але насправді не приносив прибутку. Незважаючи на це, Skoda вдалося з цією моделлю зайняти нішу в категорії, тепер уже ексклюзивної, електричних міських автомобілів. На зміну менш вдалою моделі і прийде новинка Skoda Elroq.

Чеський бренд подав заявку на міжнародну реєстрацію цього торгового найменування в кінці лютого минулого року з поточним статусом активності. Однак наприкінці липня минулого року бренд також запросив патент на назву на таких унікальних ринках, таких як Сінгапур, Нова Зеландія, Ісландія і Австралія, тому можна думати, що майбутнє електрики буде пов’язано з глобальним виробництвом і що воно також досягне ці країни.

Новий електромобіль стане технічним двійником майбутнього SEAT Acandra на платформі SSP, новій архітектурі електромобілів, яка дозволяє використовувати різні типи кузова для всіх сегментів, тому це більш просунута структура, ніж MEB. Зокрема, вони збережуть передній привід замість заднього.

Кожен з них матиме свою індивідуальність. Skoda Elroq отримає акумуляторну батарею між осями малої місткості, але достатню для запасу ходу близько 300 кілометрів. Виробництво новинки буде налагоджено на потужностях SEAT в Марторелле. Дебют моделі запланований на 2024 рік, а в продаж автомобіль надійде в 2025 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Skoda

Останні записи

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024