Найдорожчий кросовер на планеті викрали за 30 секунд за допомогою кабельної антени

0
823

Навіть найрозкішніші автомобілі у світі не вислизають від винахідливості любителів привласнити собі чужі речі. Задля досягнення своєї мети злочинці використовують усілякі хитрощі. І часом їх винахідливості можна позаздрити.

Напередодні стало відомо про те, що автомобільні злодії викрали найдорожчий позашляховик на планеті лише за 30 секунд. Для цього їм знадобилася проста кабельна антена.

Інцидент стався у Великій Британії минулого понеділка. Викрадачі «відвели» машину вартістю понад 400 тисяч євро.


На кадрах з камери відеоспостереження видно, як чоловік у каптурі тримає в повітрі кабельну антену обома руками, щоб відсканувати сигнал із ключів позашляховика, які, ймовірно, перебували в будинку.

Тим часом другий зловмисник із передавачем ловить сигнал, сідає в машину та запускає її методом, відомим як «ретрансляція». На все про все у них пішло лише 30 секунд.

Нагадаємо, системи безключового доступу влаштовані таким чином, щоби постійно передавати сигнал, який автомобіль розпізнає при наближенні до нього власника з ключами. Це дозволяє оперативно розблокувати замки та запускати двигун машини.

Яка доля викраденого автомобіля – залишається лише здогадуватися. Єдине, що відомо про нього, місцева поліція розслідує крадіжку і поки що не змогла відшукати машину.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!