Головна Без категорії Підготовка автомобіля до зими – що необхідно перевірити

Підготовка автомобіля до зими – що необхідно перевірити

0
136

Ставлення автовласників до експлуатації автомобіля в зимовий період дуже різноманітне. Деякі активно використовують автомобіль навіть частіше, ніж влітку, тоді як інші вважають за краще відправляти його на зимове зберігання в гараж, побоюючись водіння в цей період. Фахівці із сервісу для купівлі та продажу автомобілів, поділилися рекомендаціями щодо підготовки машини до зими для обох сценаріїв.

Догляд за кузовом автомобіля

Зимові опади разом із реагентами на дорогах можуть прискорити корозію. Важливо своєчасно усувати подряпини та сколи, а також застосовувати спеціальні склади для захисту кузова від вологи та хімікатів. При зимовому зберіганні машини необхідно якісно очистити кузов і нанести захисний склад на восковій основі. Важливо також обробити антикорозійними засобами області з корозією, що почалася.

Заміна рідин

Перед зимою слід замінити олії та масляні фільтри. Перевагу варто віддати маслам із низькою в’язкістю, що підходять для холодних температур. Якщо автомобіль не використовуватиметься до весни, старе масло краще злити і замінити на нове, оскільки тривале простоювання може призвести до погіршення його властивостей.

Перевірка акумулятора

Важливо перевірити стан акумулятора, особливо заряд і справність запалювання. Взимку акумулятор зазнає підвищеного навантаження. Рекомендується перевірити корпус, дроти на пошкодження та виміряти рівень заряду. При зимовому зберіганні акумулятор можна відключити від бортової мережі, враховуючи особливості різних марок і моделей автомобілів. Зберігання акумулятора в прохолодному та сухому місці буде оптимальним.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.