Тисячі українців можуть залишитись без авто

0
5357

Податківці спільно правоохоронцями в Рівненській області розкрили чергову шахрайську схему легалізації євроблях. Її сенс полягає в підробці документів про те, що ті нібито зняті з обліку в Польщі чи Литві – це необхідно зробити, щоб мати можливість зареєструвати авто в Україні, передає politeka.

На український ринок повернулося таке призабуте явище, як «двійники»: коли на нерозмитнене авто виготовляють і ставлять такі ж номери, як на аналогічній легально зареєстроване в Україні. Ділки можуть навіть виготовити свідоцтво про реєстрацію, – спеціальне друковане обладнання у шахраїв поліція вже знаходила. В окремих випадках перебивають і номери кузова. Візуально виявити підробку дуже складно.

Перш ніж схема розкрилася, дві посередницькі компанії оформили українцям підроблених паперів на 200 автомобілів. Клієнтів на свої послуги зловмисники шукали переважно в соціальних мережах.

Цікаво, що можуть бути проблеми і у нинішнього власника нелегально розмитненого автомобіля. Все буде залежати від того, чи був він спільником шахраїв чи став їхньою жертвою. Так чи інакше, автомобіль він може втратити.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!