Як виглядає рідкісний Mercedes після 50 років гаражного простою (Фото)

0
191

Знайти так звану “капсулу часу”, тобто ретроавтомобіль або мотоцикл, які збереглися в первозданному вигляді за минулі десятиліття – велика вдача. На конкурсі Amelia Island Concours d’Elegance у Флориді буде показаний як раз такий екземпляр – Mercedes 300SL Gullwing, що простояв в гаражі приблизно півстоліття!

Ця модель випускалася з 1954 по 1963 роки, причому в дуже невеликих кількостях. Так, наприклад, купе розійшлися по світу тиражем 1400 примірників, а родстерів було вироблено 1858. До наших днів збереглося набагато менше “живих” машин, тому кожна така знахідка цінна для колекціонерів і любителів ретро техніки.

Цінність знайденого Mercedes 300SL Gullwing полягає в декількох аспектах. По-перше, це машина 1954 року народження, в який було вироблено всього 166 купе! Його порядковий номер 43. По-друге, все в ній збереглося оригінальним – від найдрібніших деталей і двигуна (3.0 л., 215 к.с.) до шкіряного салону і навіть шин. Єдина цікава деталь – автомобіль хотіли перефарбувати, але довести цю процедуру до кінця не встигли. Очевидно, що тепер даному екземпляру знадобиться серйозне відновлення.

Однак на конкурсі елегантності його збираються показати саме в такому вигляді – в якому він був знайдений. А для контрасту поряд поставлять Mercedes 300SL Gullwing в ідеальному стані. Причому з порядковим номером … 44! Також Mercedes представить чудовий електромобіль майбутнього в ретростилістиці – Mercedes Vision EQ Silver Arrow Concept. Цей концепт – дань пошани гоночному W125 1937 року, на якому було встановлено декілька світових рекордів швидкості.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!