Що відомо про Toyota RAV4 нового покоління

Час читання: 2 хв.
0
Що відомо про Toyota RAV4 нового покоління

Компактний кросовер Toyota RAV4 шостого покоління, який зараз розробляє компанія Toyota, не сильно відрізнятиметься від моделі п’ятого покоління. Про це повідомив один із топ-менеджерів компанії.

Toyota RAV4 першого покоління випустили у 1994 році. Зараз на ринку представлена модель п’ятого покоління, яка з’явилася у 2018 році. На часі оновлення цього популярного кросовера, і його розробка вже розпочалася.

Реклама

Однак новинка не з’явиться у продажу найближчим часом. Очікується, що це станеться через два роки. Деякі ЗМІ, посилаючись на інсайдерську інформацію, стверджують, що новий кросовер буде доступний у 2025 році, хоча офіційного підтвердження ще немає.

Успіх п’ятого покоління RAV4 настільки значний, що компанія не поспішає з кардинальними змінами. У шостому поколінні плануються лише мінімальні зміни в екстер’єрі, інтер’єрі, обладнанні та технічній “начинці”.

В Україні Toyota RAV4 є одним із лідерів продажів серед нових автомобілів. За перше півріччя 2024 року в Україні було продано 2276 нових кросоверів RAV4, що забезпечило йому друге місце серед нових автомобілів. Перше місце посів кросовер Renault Duster (3324), третє – електричний кросовер Volkswagen ID.4 (1072), четверте – кросовер Mazda CX-5 (876), а п’яте – кросовер KIA Sportage (843).

Цікаво, що Volkswagen ID.4 офіційно в Україні не продається, і його ввозять з Китаю за неофіційними схемами, як і багато інших електромобілів.

В Україні у першому півріччі 2024 року продали понад 23 800 нових автомобілів, що на 21% більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Toyota RAV4 в Україні пропонується у кількох комплектаціях та з двома силовими установками: 2,5-літровим гібридним двигуном і 2,0-літровим бензиновим мотором. Наприклад, комплектація Active+ з 2,0-літровим бензиновим двигуном потужністю 173 к.с., який працює разом із варіатором, коштує від 1 395 636 грн. У цій комплектації є електропривод дверей багажного відділення, система безключового доступу до автомобіля, запуск двигуна, комплекс систем активної безпеки Toyota Safety Sense та інші функції.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!