РІЗНЕ

Які килимки вибрати в машину

Share

Всі власники автомобілів, що поважають себе, чудово знають, що килимок необхідний, щоб підтримувати свою машину в чистоті і порядку. Проте килимки для автомобілів бувають різними – всі вони робляться з різних матеріалів, і кожен має свої специфічні якості.

Вибір матеріалів для автомобільних килимків чималий. Але найпопулярнішими з них є текстиль та гума.

Текстильні (вони синтетичні) килимки, як правило, мають гумову основу, і діляться на два типи: звичайні і об’ємні 3d коврики в авто. Останні тип складається з трьох шарів: верхній; середній, що надає килимку об’єм, гідроізоляцію та теплоізоляцію; та нижній.

Текстильні килимки мають низку переваг. Вони стійкі до вологи, до низьких і високих температур, прості в експлуатації, маловесни, практично не випромінюють неприємні запахи і дуже довговічні. З мінусів можна відзначити, що вони не можуть впоратися з величезною кількістю води (часто це відбувається взимку, коли в ногах у водія сніг) не висихають швидко в салоні і коштують дорого, порівняно з аналогами.

Далі йдуть автомобільні килимки, виготовлені з традиційної гуми. Також мають ряд переваг: низька ціна, гідно захищають салон від бруду та води, і не дають ковроліну передчасно зіпсуватися, а також проста експлуатація. Ми рекомендуємо килимки резинові від компанії Stingray на сайті https://stingray.ua/ також ви там знайдети гумові кимки для машини, та 3d килимки в авто також килимки в багажник.

У чому переваги гумових автомобільних килимків?

Головна перевага таких виробів – максимально приваблива ціна. Крім того, у сучасної моделі автомобіля є й інші незаперечні переваги.

  • відмінний захист
  • легкий у догляді
  • легко використовувати

Завдяки своїй еластичності гумовий килимок легко лягає в салон автомобіля, точно повторюючи геометрію підлоги під ногами водія та пасажирів. Наявність рельєфних канавок значно знижує ризик послизнутися.

До мінусів можна їх неестетичність, їх погана переносимість екстремальних температур, велика вага, запотівання стекол через довге випаровування вологи, і те, що вся волога і бруд швидко накопичується на поверхні. До того ж, за ними треба стежити та доглядати набагато частіше, ніж при текстилі, благо гума миється швидко та просто.

Наступний матеріал килимів, який не має особливої ​​популярності – шкіра. Втім, переваги таких килимів такі: розкішний вигляд, досить міцні та довговічні, невибагливі до догляду, хороша вентиляція та водонепроникні, і мають поверхню, що не ковзає. Мінус у них лише один – величезна ціна. Через це вони не такі поширені і популярні в порівнянні з аналогами. Втім, це не змінює того факту, що шкіряні килимки є надійною і довгостроковою інвестицією в машину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Toyota, Nissan та Honda об’єднують зусилля для створення нового покоління автомобілів

Японія та японські виробники автомобілів продовжують робити нові кроки, щоб випередити своїх конкурентів. За повідомленнями,…

17.05.2024

Tesla Cybertruck зіткнувся із серйозною проблемою корозії

Кібервантажівка — це щонайменше спірний автомобіль. Але більшість фанатів Tesla, здається, прийняли його з ентузіазмом.…

17.05.2024

Новий Renault 5 б’є рекорди за попередніми замовленнями ще до старту продажів

Новий Renault 5 збирає рекордну кількість попередніх замовлень, незважаючи на відсутність оголошених цін та дати…

17.05.2024

На фото показали новий кросовер BMW X3

Німецький кросовер BMW X3 2025 зараз проходить етап дорожніх випробувань. Його вже неодноразово помічали під…

17.05.2024

Новий кросовер Dacia Stepway показали на неофіційних зображеннях

У гамі компанії Renault та її суббренду Dacia версія Stepway завжди була призначена для того,…

17.05.2024

Один з найбільш непривабливих автомобілів у світі повернеться як конкурент Renault Duster

На початку квітня цього року в Мережу випливли плани концерну Stellantis, що володіє брендом Fiat,…

17.05.2024