РІЗНЕ

Техогляд автомобіля, як це зробити

Share

Мета полягає в тому, щоб у всіх водіїв були автомобілі у хорошому робочому стані та в безпеці, що знижує ризик нещасних випадків. Хороші водії вже регулярно проводять цю перевірку, але попит, напевно, зросте, оскільки вона стане обов’язковою.

Тримайте під рукою посібник з експлуатації вашого автомобіля

Найкращою відправною точкою для хорошої перевірки є знання того, як працює конкретна модель. Будь то автомобіль, вантажівка, мотоцикл чи будь-який інший тип транспортного засобу, знання його технічних характеристик буде дуже корисним для полегшення роботи. Також це допоможе отримати сертифікат на авто, детальніше тут .

Як правило, власник транспортного засобу зможе передати посібник під час огляду, але ви також можете пошукати його в інших джерелах. На сайті виробника, наприклад, є запис всіх технічних характеристик його автомобілів. Просто виконайте швидкий пошук, і у вас буде точка відліку, щоб розпочати свою роботу.

Почніть із запуску двигуна

Як правило, проблеми з автомобілем є причиною або наслідком відмов двигуна. Шум, утруднений запуск, надмірна витрата палива тощо можна легко перевірити за допомогою перевірки двигуна. Найчастіше сам замовник вже повинен згадувати щось подібне, коли приходить у майстерню.

Звичайно, щоб ефективно проводити техогляд автомобіля, ви повинні дивитися глибше. Чим детальніше ваш пошук, тим краще. І якщо будь-який серйозний дефект спостерігається в якомусь компоненті, запишіть причину та запропонуйте деякі коригувальні дії.

Перевірте датчики системи

Датчики автомобіля також важливі, як і його основні компоненти. Без деяких з них різні дефекти можуть бути непоміченими або деякі частини можуть не реагувати належним чином. Залежно від діагнозу, можливо краще замінити деталі, або ви виявите інші супутні дефекти.

Чи це датчики температури повітря, двигуна або обертання, процедура дуже схожа. Спочатку запалення потрібно вимкнути і від’єднати деталь. Таким чином, ви можете перевірити електричний струм, що проходить через систему, перевірити, чи відповідають умови керівництву (енергія, відстань між частинами, швидкість відгуку, допустима похибка тощо) і, враховуючи всі ці дані, зробити висновок, чи він відповідає, працює чи не працює належним чином.

Перевірте паливний насос

Насос є ще одним важливим компонентом для правильного функціонування автомобіля, що робить його частиною обов’язкової перевірки.

По-перше, треба дивитися на напругу запалювання. Якщо воно нижче 12 вольт, проблема може бути у запобіжнику або електропроводці. Якщо все гаразд, то проблема у помпі.

Несправність може бути пов’язана з тиском насоса, який повинен бути в межах від 2,5 до 3 бар. Якщо значення нижче середнього, краще зробити перемикання.

Перевірити знос гальм

Гальмівна система, ймовірно, є одним з найпріоритетніших питань при перевірці будь-якого транспортного засобу, будь то Contran або просто особисте. Наприклад, якщо гальмівні колодки зношені, час реакції у разі аварії буде набагато коротшим, що значно збільшить ризики.

Під час випробувань перевіряйте гальма якнайретельніше. Якщо є відмова, втрата зчеплення або аналогічна проблема, краще вказати негайну заміну. Водій точно не захоче їхати додому з гальмами, що не працюють.

Дізнайтеся, чи потребують колеса та шини обслуговування

Іншими компонентами, які перевіряються щодня, є шини та колеса. Зазвичай вони змінюються насамперед на будь-якому автомобілі. Коли шини зношені або деформовані колеса, краще відразу їх замінити.

Залежно від випадку може знадобитися лише технічне обслуговування цих деталей без їх заміни. Наприклад: закладення невеликих тріщин у шинах, підгонка коліс під правильну форму, підтяжка деяких гвинтів і т.д.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024

У продажу з’явився суперкар Ferrari у стилі McDonald’s

Ferrari 296 GTB став першим дорожнім суперкаром італійської марки з двигуном V6, оскільки раніше аналогічний…

19.05.2024

Mitsubishi намекнула на новое поколение внедорожника Pajero Sport

Два тижні тому компанія Mitsubishi показала, як зміниться її позашляховик Pajero Sport (на деяких ринках…

19.05.2024

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024