РІЗНЕ

Зміни у системі ОСЦПВ: чи підвищаться тарифи та штрафні санкції

Share

Страхування авто є обов’язковим за законом України. Якщо стали винуватцем у ДТП, покриття автоцивільної відповідальності допомагає сплатити збитки: медичні рахунки потерпілої сторони та збитки, завдані їх транспортному засобу або іншому майну внаслідок аварії. Страхування також допомагає сплатити ваші судові витрати, якщо вас залучать до суду з приводу дорожньо-транспортної пригоди.

Щороку система ОСЦПВ вносить деякі зміни, щоб зробити водіїв більш відповідальними. Щоб не отримати штраф за їзду без автоцивілки, оформіть осаго на Finance.ua онлайн через фінансовий портал.

Нововведення на 2022 рік

З правильним типом автострахування, ви можете бути впевнені, що ви захищені. Хоч би яким був запит – Файненс юа підбере ідеальний варіант страхового поліса. Крім того, портал систематично оновлює актуальні новини зі світу страхування, ділиться корисною інформацією та важливими змінами 2022 року:

  1. Підвищені тарифи. Водії, які систематично порушують ПДР, піддаються підвищеним тарифам від страховиків. Страхові працівники мають право стежити за порушеннями у спеціальній базі та залежно від ситуації вживати заходів.
  2. Штрафи за відсутність автоцивілки. Поліція може перевірити документи будь-якої миті через номер ТС чи страховки, або за кодом полісу.
  3. Правила для технічного огляду. Під час реєстрації страховки ОСЦПВ проходження техогляду планується кардинально змінити. Водії повинні будуть приїжджати до авторизованого сервісу, щоб працівники могли внести всю інформацію про транспортний засіб в онлайн базу. Інформація також включатиме фото і координати машини. Окрім того, техогляд є обов’язковою складовою оформлення ОСЦПВ, тому без нього водії можуть залишитися без виплат після ДТП.
  4. Цінова політика. Одне з основних нововведень законопроєкту про страховку стосується поступового збільшення максимального розміру виплати та вартості страховки авто онлайн. Наразі розмір компенсації становить 130 000 грн за майно, та 260 000 грн за шкоду здоров’ю.

Не варто забувати і про регресний позов, який страхова компанія може висунути через суд. Працівники можуть подати позов у​​разі ДТП, де винуватець не пройшов діагностичний огляд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Ferrari 12 Cilindri: наступник 812 Superfast з атмосферним мотором

У модельному ряду Ferrari поповнення представлений суперкар 12Cilindri, який замінить 812 Superfast і буде таким…

03.05.2024

Найсильніший у світі Corvette вперше показав своє «обличчя»

Незабаром після анонсу General Motors кабріолет Chevrolet Corvette ZR1 2025 був помічений фотошпигунами. Chevrolet планує…

03.05.2024

Lynx Motors виводить на ринок електричні версії DeLorean та Ford GT

Компанія Lynx Motors представила дві нові моделі: електричний позашляховик GT1e, заснований на Ford GT, та…

03.05.2024

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024