Новини

Уряд США отримає броньовані автомобілі нового покоління за 36,4 млн. доларів

Share

Один з автомобілів Cadillac, ласкаво іменований « Звіром », є найвідомішим броньованим легковим автомобілем, який використовується американським урядом для перевезення президента США, але він далеко не єдиний. Дипломатична служба безпеки управляє цілим парком захищених від атак позашляховиків, які перевозять важливих людей. Щойно відомство отримало перший хардкорний Chevrolet Suburban , розроблений GM Defense .

У серпні 2021 року Державний департамент США уклав контракт на суму 36,4 мільйона доларів із підрозділом спеціальних операцій GM на розробку наступного покоління комерційних автомобілів Large Support Utility і уклав аналогічну угоду з Меморіальним інститутом Баттелла на створення броньованих версій Ford Expedition . Партнерські відносини мали вирішальне значення, тому що GM припинила виробництво шасі Suburban HD у 2018 році, єдиного, здатного витримати вагу всієї потужної броні, яку додавали машині.

У минулому сторонні компанії виконували роботу з бронювання, в результаті якої розбиралася серійна вантажівка і її куленепробивним склом і загартованими панелями. Але цього разу GM розробляє весь пакет із нуля. DSS стверджує, що старі модифіковані вантажівки були менш маневреними, ніж оригінальні вантажівки, на яких вони були засновані, що технічне обслуговування було важким, і що деякі системи, розроблені для вантажівок стандартної ваги, не витримували додаткової маси оборонного спорядження, особливо в деяких країнах з більш суворими умовами, де багато дипломатів. Новинка покликана усунути ці дефекти.

Нові вантажівки поділяють стиль і деякі деталі з Suburban для споживчого ринку, і хоча ні GM , ні DSS не вказали джерело живлення, знімок з піднятим капотом, де видно кришку двигуна і повітряна камера, мабуть, передбачає, що він оснащений 6,2-літровим LS V8 , який видає 420 л . потужності та 624 Нм крутного моменту. Але у своїй літературі GM говориться, що новий HD Suburban побудований на новій архітектурі eBOF , тому цілком можливо, що рух новинка може наводитися гібридною силовою установкою.

Перший з 10 прототипів був доставлений GM в DSS для випробувань в кінці червня, при цьому один з дев’яти повинен був бути підданий атакам із застосуванням стрілецької зброї і вибухових пристроїв, щоб переконатися, що конструкція відповідає стандартам Ради з політики безпеки за кордоном (OSPB), а решта повинні пройти випробування на довговічність . Якщо позашляховикам вдасться подолати ці випробування, очікується, що Державний департамент укласти багаторічний контракт із GM до вересня 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Електрокар за 2500 доларів показали наживо (фото)

В Китаї запустили в продаж новий економічний електричний пікап під назвою Kayu GMF. Цей компактний…

19.05.2024

ТОП-5 автомобілів з пробігом, які привозять в Україну зі США

За даними "Укравтопрому", в 2024 році в Україні було зареєстровано 4 майже 3700 старих автомобілів…

19.05.2024

Toyota назвала ціни на новий хетчбек Corolla 2025 року

Японська компанія випустила хетчбек Toyota Corolla в 2025 році, але не змінила ціну на цю…

19.05.2024

Volkswagen приймає замовлення на новий Golf GTI

Новий Volkswagen Golf GTI, крім інновацій, отримав нову інформаційно-розважальну систему, нове програмне забезпечення, новий дизайн.…

19.05.2024

Бюджетний кросовер Dacia Duster 2024 ще подешевшав

Не так давно кросовер Dacia Duster 2024 отримав серйозне оновлення. Автомобіль вже продається на основному…

19.05.2024

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024