Новини

Водіїв попередили про небезпеку на українських дорогах

Share

В Україні автомобільні дороги створюють часті перешкоди та загрозу диких тварин, що призводить до збільшення ризику ДТП за їх участю.

На жаль, статистика свідчить, що на дорогах у всьому світі гинуть десятки тисяч тварин. У деяких країнах, таких як США та Японія, активно вирішують цю проблему, але в Україні таких програм поки що немає. У зв’язку з цим співробітники Чорнобильського Радіаційно-екологічного біосферного заповідника звертаються до українських водіїв із закликом виявити особливу увагу.

Особливо потрібно звертати увагу на болотяні черепи, які часто стають жертвами наїздів. Кожен водій може рятувати життя таких тварин. Якщо на дорозі зустрінете черепаху, слід зупинитися та уважно перенести її на інший бік дороги у напрямку, в якому вона рухалася. Слід пам’ятати, що черепахи дуже вперті і якщо їх повернути назад, вони вперто продовжать свій шлях через дорогу.

Чорнобильський Радіаційно-екологічний біосферний заповідник пояснив, що в Україні існує лише один вид черепахи – болотяна. Ці прісноводні тварини живуть у неглибоких водоймах, але на початку літа їх можна зустріти далеко від води, оскільки самки мігрують у пошуках місць для відкладення яєць.

Черепахи, що переходять дорогу, ризикують стати жертвами автомобілів, а також підпадають під загрозу злих рук браконьєрів або невмілих «рятувальників». Збільшення забудови довкілля, забруднення водойм та інші антропогенні фактори призводять до скорочення чисельності болотних черепах.

Організація захисту природи закликає всіх учасників дорожнього руху бути уважними. Якщо ви помітили черепаху на дорозі, нехай ваша доброта та допомога врятують йому життя, переносячи тварину у напрямку, в якому вона рухалася.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024

Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне…

16.05.2024

Nissan хоче відродити позашляховик XTerra: як він може виглядати

У світі знову спостерігається попит на рамні позашляховики, що змушує багатьох автовиробників не тільки не…

16.05.2024

Bentley Continental GT нового покоління буде представлено у червні

Bentley готується представити четверте покоління свого знакового Continental GT . Новий розкішний гран-турер отримає оновлену…

16.05.2024