Новини

Які найвищі штрафи для водіїв в Україні та всьому світі

Share

У кожній країні діє індивідуальна система штрафів порушення ПДР, у деяких штрафи дуже великі. У яких саме країнах найбільші штрафи для водіїв за порушення правил дорожнього руху, розповіли у виданні “РБК”.

У Фінляндії найбільші штрафи за порушення правил дорожнього руху. Місцевого бізнесмена Юссі Салонойя оштрафували на 200 тисяч доларів, враховуючи його щорічний дохід, а він у нього становить майже 12 мільйонів доларів. Тобто у Фінляндії штрафи не фіксовані, а розраховуються відповідно до доходу порушника. Мінімальний штраф у країні стартує від 1,6 тисяч доларів.

У Канаді порушник швидкісного режиму отримав рекордний штраф у розмірі 25 тисяч доларів. Ще один порушник швидкісного режиму заплатив 12 тисяч доларів. Але варто зазначити, що обидва порушники рухалися зі швидкістю понад 200 км/год. За «простіші» порушення штрафи 1 тисяча доларів.

У Японії найсуворіше карають за керування у нетверезому стані, штраф становить 8,7 тисяч доларів.

У Великій Британії швидкість автомобілів фіксують камери, за порушення виписують штраф у розмірі 100 доларів. Але у 2017 році британець був змушений заплатити 8 тисяч доларів за те, що рухався понад 275 км/год у сільській місцевості.

В Італії найсуворіше ставляться до нетверезого водіння, за це порушення можна отримати штраф 6 000 євро і забути про машину на два роки за умови, що показник алкоголю в крові не вищий за 1,5 проміле.

Якщо цей показник нижче 0,8 проміле, то сума стягнення становитиме 3200 євро.

У США немає фіксованих штрафів, кожен штат має своє законодавство та систему покарань для порушників. У більшості штатів штраф за перевищення не більше ніж 1 тисячу доларів.

Однак, наприклад, Віргінія є винятком із правил. Там покарання за швидкісне порушення може становити 2 500 доларів. Крім того, у багатьох штатах за порушення швидкості передбачається обмеження свободи.

У Португалії за порушення швидкісного режиму передбачено штрафи у розмірі до 1,9 тисяч доларів, а в Німеччині – до 630 доларів.

У Китаї найвищі стягнення передбачені за перевищення швидкості (300 доларів) та їзду в нетверезому стані (310 доларів). Також нетверезого водія можуть позбавити волі на 15 діб та забрати на півроку права водія.

В Україні за перевищення швидкості більш ніж на 80 км/год передбачено штраф у розмірі 3,4 тисячі гривень. Якщо перевищення більше на 110 км/год – 4250 грн.; на 50 км/год, якщо було спровоковано ДТП – 5100 грн із позбавленням прав водія на рік.

Крім цього, в Україні передбачені великі штрафи за нетверезе водіння та керування транспортним засобом особами, позбавленими прав водія:

  • 17 000 гривень – за керування у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння та відмову у проходженні медогляду (повторне таке порушення – штраф з позбавленням права керування транспортними засобами строком на три роки та з можливою конфіскацією авто);
  • 51 000 гривень – водій повторно протягом року керував автомобілем у нетверезому стані або відмовився від медичного огляду;
  • 20 400 гривень – за керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами;
  • 40 800 гривень – повторне порушення особами, які позбавлені права керувати транспортним, якщо воно сталося протягом року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Штраф

Останні записи

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024

Четверте покоління Volkswagen Scirocco показали на перших зображеннях

Компанія Volkswagen припинила виробництво моделі Scirocco у 2017 році, так і не запланувавши для нього…

18.05.2024

Складено список середньорозмірних кросоверів із найнижчою витратою палива

Заправка автомобіля – одна з головних статей витрат під час експлуатації машини, оснащеної ДВЗ. Сьогодні…

18.05.2024

Skoda вивела на тести новий компактний електрокросовер Elroq

Наприкінці цього року Skoda має намір представити компактний електричний кросовер під назвою Elroq. Його прототипи…

18.05.2024

Нове покоління Hyundai Palisade всередині буде майже як Range Rover

Минулий рік ознаменувався для Hyundai прем'єрою його великого кросовера Santa Fe, який отримав більш строгий…

18.05.2024