Новини

В Україні почали відкриватися нові АЗС – що про них знаємо

Share

Група «Нафтогаз» почала роботу АЗС арештованої мережі Glusco під власним брендом U.GO. Про це на брифінгу заявив голова ради директорів НАК “Нафтогаз України” Юрій Витренко.

“Зараз “Нафтогаз” передав станції, які раніше були відомі як мережа Glusco. Зараз ми запускаємо ці станції під брендом U.GO. Багато з них вже працюють”, – зазначив він.

Витренко не уточнив, де відновлять роботу АЗС під новою назвою, але раніше компанія повідомляла, що спочатку такі АЗС відкриють у Києві та Київській області.

Як повідомлялося, 13 травня Кабмін вирішив передати в управління НАК “Нафтогаз України” мережу АЗС Glusco, пов’язану з оточенням Віктора Медведчука. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що йдеться про 172 АЗС компанії Glusco.

Тижнем пізніше служба новин Glusco повідомила, що 29 березня власником кіпрської компанії Snel Energy LTD (офіційного власника мережі автозаправних станцій Glusco) став громадянин Кіпру Александрос Александрос, хоча лише в грудні минулого року. Її офіційним власником був названий грецький бізнесмен Дімітріос Аніфантакіс, який мав стосунки з РФ.

Мережа АЗС Glusco сформована на базі роздрібного бізнесу «Роснефти», який у 2016 році придбала швейцарська Proton Energy Group S.A. Через пов’язану компанію Glusco Energy S.A. ТОВ «Глуско Україна» раніше було ексклюзивним постачальником скрапленого газу російського заводу «Роснефть» і найбільшим імпортером цього палива в Україні.

Glusco Energy S.A. і Proton Energy S.A. офіційно належать ізраїльському бізнесмену Нісану Моісеєву, який зізнався, що є другом Віктора Медведчука, кума президента Росії Володимира Путіна. Водночас Моїсеєв заперечує спільний бізнес із Медведчуком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: АЗС

Останні записи

BMW представила нове покоління кабріолету Mini Cooper із потужними ДВЗ

BMW випустила нове покоління кабріолету Mini Cooper, який оснащений дахом, що складається всього за 18…

09.10.2024

Водіям розповіли, чого слід уникати під час розмови з поліцейським

Більшість автовласників намагаються уникати зустрічей із співробітниками поліції, навіть якщо вони не мають жодних явних…

09.10.2024

Топ-3 міцних уживаних кросовери з відмінною економією пального

Надійний і водночас економічний автомобіль – це те, що хоче більшість людей, які купують машину.…

08.10.2024

Автомеханік перерахував основні сигнали, які попереджають про необхідність ремонту машини

Навіть найдосвідченіші автолюбителі можуть пропустити важливі сигнали, що попереджають про можливі несправності транспортного засобу. Автомеханік…

08.10.2024

Audi зіткнулася з ризиком займання своїх електрокарів у США

Volkswagen Group of America оголосила про відкликання приблизно 6500 автомобілів марок Audi e-tron GT та…

08.10.2024

Кому в Україні більше не видають і не обмінюють водійські права

З початком війни в Україні багато українців зіткнулися з новими труднощами в отриманні та обміні…

08.10.2024