Як відомо, 21 червня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7418, який передбачає повернення мита та ПДВ на імпортні товари, зокрема на автомобілі — від 1 липня. 30 червня цей документ підписав президент України — Володимир Зеленський. Утім, за оцінками експертів ринку, далеко не всі власники «євроблях» встигли розмитнити автомобіль на таких умовах чи оформити всі належні документи під час реєстрації в Україні.

Таким чином, відбувся «відкат» до системи розмитнення, ухваленої ще попереднім скликанням Верховної Ради восени 2018 року під тиском громадськості — руху власників так званих «євроблях».

Як відомо, 21 червня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7418, який передбачає повернення з 1 липня мита та ПДВ на імпортні товари, зокрема автомобілі. 30 червня документ підписав президент України Володимир Зеленський. Однак, за оцінками експертів ринку, не всі власники “євроблях” встигають у цьому випадку почистити машину або оформити всі необхідні документи при реєстрації в Україні.

Як наслідок, у системі розмитнення, яка була прийнята на засіданні Верховної Ради восени 2018 року під тиском громадськості, стався «регрес» – рух так званих «європейських» власників.