Новини

Як зросла ціна пального за три місяці і чого чекати далі: детальна статистика

Share

Через дефіцит пального на внутрішньому ринку та ще низку факторів в Україні останні три місяці ціни на пальне постійно підвищувалися. З 24 березня по 24 червня найбільше подорожчало дизельне паливо, а найменше – бензин А-92. Аналітики прогнозують, що високі ціни на пальне будуть і 2023 року, але вже з другого півріччя тиск знизиться.

Про це повідомляє Finance.ua.

Так, за період з 24 березня по 24 червня ціна палива на АЗС змінювалася таким чином:

  • бензин А-92 коштував 32,94 гривні за літр, на 24 червня це вже 49,67 гривні за літр (+16,73 гривні);
  • дизельне пальне тоді – 36,54 гривні за літр, зараз – 56,41 гривні за літр (+19,67 гривні);
  • автогаз тоді – 24,15 гривні за літр, зараз – 41,90 гривні за літр (+17,75 гривні).

Фото: finance.ua

Секретар РНБО Олексій Данилов уже повідомляв, що довоєнних цін на заправках не буде. Водночас аналітики консалтингової компанії Wood Mackenzie прогнозують, що тенденція подорожчання палива у світі залишиться і наступного року, але в другій половині 2023 року тиск уже знизиться.

Директор центру досліджень енергетики Олександр Харченко вважає, що ціни на пальне тепер будуть європейськими, тобто приблизно 1,5 євро за літр – майже 46 гривень за літр за курсом НБУ.

Варто зазначити, що з урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на “звичайний” бензин у роздрібних мережах не повинна перевищувати 30,82 гривні за літр, на “звичайне” дизельне паливо – 29,09 гривні за літр. Це пов’язано із призначенням 14 червня Міністерством економіки України середньої вартості для літра бензину 25,82 гривні та дизельного палива у розмірі 22,09 гривні за літр, з яких вираховується гранична ціна реалізації палива у роздріб у другій декаді червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Leave a Comment

View Comments

  • Допоки слуги неукраїнського народу не наб'ють свої кишені за рахунок українців, ціни на все будуть рости ! Бариги зе будуть наживатися на війні, таким же чином, як наживалися бариги вальцмана-гройсмана ! Сутність у них одна, - народу війна, а їм "мать родна"! Що ті, що нинішні торгують українською кров'ю ! Показовий приклад - мерзотниця-фашистка нардепша -"слуга " внесла законопроект про право розстрілу українських солдат командирами без суду! У той же час НАРОД вимагає ввести розстріл зрадникам, диверсантам, коригувальникам російського вогню, від якого гинуть мирні люди ! У відповідь - ТИША ! Значить ці тварюки неукраїнського народу готові розстрілювати українських солдат, а от з диверсантів ( які не підлягають захисту Женевської конвенції як солдати) вони готові порошинки здувати ! ЗРАДА !

Опублікував
Миськів Роман
Tags: пальне

Останні записи

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024