Новини

В Україні залишилося бензину на 5 днів, дизелю – на 3: як уряд буде вирішувати проблему

Share

В Україні виник дефіцит пального, на заправках утворилися черги. Залишків для потреб українців залишилось буквально на кілька днів.

Під час засідання Кабінету Міністрів України вирішували, що робитимуть з цією складною ситуацією. Міністерка економіки Юлія Свириденко розповіла, що держава вживає необхідні заходи й до кінця місяця в Україну має надійти 350 – 360 тонн палива, повідомляє 24 канал.

Наявних запасів вистачить на кілька днів

За словами міністерки, майбутні запаси палива вдається забезпечити абсолютно новими шляхами. Але з тих, що залишилось на зараз, бензину є на 5 днів, а дизелю по країні – на 3 дні.

При нормальній бізнес-моделі операторів ці запаси мають бути на 15 днів щонайменше.

Коли ми зможемо накопичити залишки операторів до 15 днів, то питання про черги на заправних станціях зніметься саме собою. У нас їх не буде, і дефіциту також не буде,
– сказала Свириденко.

План рішення на найближчий час

За словами міністерки, є алгоритм дій на найближчі тижні та місяці, щоб позбутися проблеми з дефіцитом пального.

Перше – це отримати підтримку країн Європи щодо того, аби вони гарантовано прийняли у своїх портах наші танкери, які спрямовані на український ринок.

Друге – це вилучення палива з Росії та Білорусі, яке арештоване, але його завезли до 24 лютого – дня, коли Росія повномасштабно напала на Україну.

Третє – завантажити трубопроводи нафтопродуктами з Угорщини до України дизельним пальним в обсязі щонайменше 50 тисяч тонн на місяць.

Окрім цього, Нафтогаз України буде здійснювати системні закупівлі, щоб у нас були ритмічні постачання й довгострокові контракти.

Що відомо про дефіцит пального в Україні

  • Брак бензину та дизелю виник у нашій державі через війну. Адже припинилось постачання з Росії, до того ж були обстріли як нафтопереробних заводів, так і баз зі зберігання. Дефіцит спонукав великі мережі АЗС ввести обмеження з продажу пального. Заправити більше дозволяють мобільні додатки.
  • Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко повідомляв, що над вирішенням ситуації працюють, і скоро пальне вже має з’явитись. Проте, за його словами, зміняться ціни на нього. Найближчими днями пальне нібито вже має бути, і ці проблеми повинні припинитися.
  • Директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн висловлював трохи іншу думку. За його словами, є попередні оцінки, що для нормалізації ситуації потрібно приблизно місяць. Куюн сподівається, що вже до червня 2022 року ситуація із пальним поліпшиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

У МВС попередили водіїв про заміну документів, що робити

Понад 55 тисяч автомобілів вже знайшли своїх нових власників завдяки напрочуд простій та інноваційній послузі "Дії". Це…

27.04.2024

З’явилися перші фотографії нового Bugatti

Bugatti готується представити наступника Veyron та Chiron і, схоже, вже тестує прототипи на вулицях. Деталі…

27.04.2024

Volvo зіштовхнула у краш-тесті найменший і найбільший електрокари (відео)

Так компанія вирішила продемонструвати безпеку всього модельного ряду. Тест виконали на випробувальному полігоні марки. Для…

27.04.2024

Toyota відродить хетчбек Starlet (фото)

Toyota припинила випуск хетчбека Starlet ще в кінці 90-х, але в 2020-му році машину воскресили…

27.04.2024

Оновлення даних у ТЦК з 18 травня: чи зможуть забрати в ухилянтів квартиру та авто

Після набрання чинності новим законодавством про мобілізацію, неявка до ТЦК може стати приводом для арешту та подальшого…

27.04.2024

Названий найнадійніший двигун Toyota у 2024 році

Більшість моторів Toyota здатні похвалитися куленепробивною репутацією з точки зору надійності, з якою можуть конкурувати…

27.04.2024