Новини

Звідки українці завозять старі автомобілі

Share

Минулого року українці привезли з-за кордону понад 600 тисяч легковиків. Цей показник виявився рекордним для українського авторинку. Більшість машин у 2021 році імпортували з країн Європейського Союзу, а частка машин з Америки виявилася вдвічі меншою.

Експерти Інституту досліджень авторинку проаналізували динаміку імпорту та визначили країни, з яких українці привозять машину з пробігом, повідомляє Auto24 .

У Сервісних центрах МВС номерні знаки у 2021 році вперше отримали 533 тисячі авто з пробігом. Різницю між фактично розмитненими та зареєстрованими легковиками можна пояснити різницею у часі між митним оформленням та постановкою на облік. Іноді черга розтягується на кілька тижнів або місяців, тому частина автомобілів, оформлених у грудні, отримала номерні знаки вже у січні 2022 року.

Також частину машин регулярно привозять під розбирання, тобто для подальшого комплектування на запчастини. Реєструвати такі авто немає жодного сенсу, тому кількість імпортованих авто у статистиці Держмитслужби завжди дещо більша, ніж кількість вперше зареєстрованих машин у Сервісних центрах МВС.

Піком імпорту авто з-за кордону виявився період липня-листопада, коли йшла «легалізація» так званих «євроблях». Таких машин оформили понад 86 тисяч. Абсолютна їхня більшість була привезена з країн Євросоюзу, тому найбільша частина «європейців» була зафіксована саме в цей період – 78% у жовтні.

Однак після закінчення періоду пільгового митного оформлення частка автомобілів з Європи зменшилася незначно і зупинилася на позначці 73%. Для порівняння, у січні 2021 року частка автомобілів з ЄС була на рівні 49%, а у лютому – 59%. Частка машин із країн Америки становила 41% у січні та 22% у грудні. Таким чином, з початку року частка машин із ЄС зросла та за підсумками 2021 року становить 65,8% від загальної кількості (397 тисяч машин).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Leave a Comment

View Comments

  • влада шмарклі потік авто для робочого класу прикрутила, підняли розмитнення без попереджень на суму яку захотіли і просувають свій бізнес а а робочих хочуть витіснити з доріг, щоб легше було тим наркоманам ганяти

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024