Новини

Поліція отримає нову функцію на дорогах: що відомо

Share

Нацполіція захищатиме дороги від фур-важковаговиків

Національної поліції будуть передані функції контролю за дотриманням автоперевізниками вимог законодавства та норм на автомобільному транспорті. Про це під час спільного засідання президії Конгресу місцевих і регіональних влад та Національної ради реформ заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, пише «Укрінформ».

Він нагадав, що на початку тижня провів зустріч з міністром інфраструктури Олександром Кубракове, під час якої було досягнуто домовленості про те, що поліція приєднається до захисту та збереження українських доріг.

«Що саме конкретно було домовлено? По-перше, відбудеться передача функцій контролю за дотриманням автоперевізниками вимог законодавства та норм на автомобільному транспорті в сферу і компетенцію МВС, а саме – в Нацполіцію. Це стосується і стосуватиметься як міжнародних автомобільних перевезень пасажирів і вантажів, так і внутрішніх перевезень, габаритно-вагового контролю, контролю за режимом праці та відпочинку водіїв і так далі », – повідомив Монастирський.

За його словами, цей етап буде передбачати значну організаційну і практичну роботу і буде включати в себе, серед іншого, зміни в законодавство про автомобільний транспорт, зміни в КоАП і Бюджетний кодекс, а також в інші пов’язані нормативно-правові акти.

Міністр додав, що для того, щоб здійснити цю роботу, необхідний аудит матеріально-технічної бази Укртрансбезопасності, місць проведення габаритно-вагового контролю тощо.

«По-друге, відбудеться побудова мережі і планування низькошвидкісних високоточних майданчиків автоматичної фіксації порушень габаритно-вагових норм. За нашими спільним підрахунками, їх необхідно близько 100 », – зазначив він.

Монастирський повідомив, що Міністерство внутрішніх справ згодом виступить з пропозицією встановлення або побудови таких майданчиків місцевими громадами за власні кошти.

«Що це дасть громадам? В першу чергу, це збереження регіональних і місцевих доріг, це пріоритетно. А по-друге – це можливі надходження в місцеві бюджети, адже ми плануємо зміни до Бюджетного кодексу, де має відбутися справедливий розподіл штрафів, які будуть виходити за ці порушення, між державним бюджетом, дорожнім фондом, і фондом територіальних громад. Це буде справедливо, і восени такий законопроект з’явиться у Верховній Раді України », – зазначив Монастирський.

Також глава МВС уточнив, що Мінінфраструктури і МВС вже визначили план спільних заходів щодо виявлення та запобігання порушенням габаритно-вагових норм на найближчий період.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024

Названо автомобілі які вимагають найнижчих витрат на обслуговування та ремонт у довгостроковість

З моменту появи компанії Tesla у 2003 році керівництво цієї марки в особі Ілона Маска…

05.05.2024

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024