Новини

В Євросоюзі зробили крок до заборони автомобілів на бензині та дизелі

Share

Єврокомісія ухвалила пакет пропозицій, відповідно до яких після 2035 року в Європі буде неможливо придбати автомобілі, які забруднюють повітря викидами СО2.

Джерело ТСН.

У середу, 14 липня, Європейська комісія ухвалила пакет екологічних пропозицій, які, зокрема, передбачають поступове скорочення норми викидів вихлопних газів. Про це повідомляє агентство Аgerpres з посиланням на пресреліз вищого органу виконавчої влади Євросоюзу.

Метою цього “зеленого пакету” є зменшення викидів СО2 на 55% до 2030 року, а до 2050 року – забруднення довкілля оксидом вуглецю має бути зведено до нуля.

“Нинішня економіка викопного палива досягла своїх меж. Нам потрібно рухатися до нової моделі, яка підживлюється інноваціями, чистою енергією та круговою економікою. Ось чому ми визначили, що наша кліматична мета повинна бути не лише політичним прагненням, але і мати юридичну придатність”, – сказала президент Єврокомісії Урсула фон дер Лейен.

Пакет пропозицій, прийнятий Європейською комісією, передбачає європейську державну політику щодо клімату, енергетики, землекористування, транспорту та оподаткування. Серед найважливіших положень – зменшення до нуля викидів СО2 у нових автомобілів в Європейському Союзі з 2035 року, що фактично забороняє продаж нових автомобілів на бензині та дизелі від цієї дати.

Щоб пришвидшити перехід на електричні транспортні засоби, виконавчий орган громади запропонував зменшити викиди CO2 на нових автомобілях на 55% з 2030 року порівняно з 2021 роком та на 100% – з 2035 року.

Також буде стимулюватися продаж електромобілів та розвиток необхідної для них інфраструктури. Зокрема, Європейська комісія запропонувала низку законодавчих заходів, які вимагатимуть від держав-членів встановлювати громадські зарядні станції вздовж головних доріг на максимальній відстані 60 кілометрів одна від одної, починаючи з 2025 року.

Як підкреслили в Єврокомісії, усі ці заходи принесуть користь громадянам, зменшивши витрати на енергію та поліпшивши якість повітря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • Тут даже трудно что то комментировать - популизм и показуха. Демонстрируя все показные полюсы "экологии" все "экологи" упорно обходят молчанием то, что производство и утилизация электромобилей и их агрегатов, а так же производство самой электроэнергии с лихвой перекрывают вред от ДВС, при том, что последние то же не стоят на месте и становятся порой экологичнее распиареных (и очень недешевых по сравнению с ДВС) электрокаров. Или все дело как раз в прибылях производителе и их лобби?

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024

Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне…

16.05.2024

Nissan хоче відродити позашляховик XTerra: як він може виглядати

У світі знову спостерігається попит на рамні позашляховики, що змушує багатьох автовиробників не тільки не…

16.05.2024

Bentley Continental GT нового покоління буде представлено у червні

Bentley готується представити четверте покоління свого знакового Continental GT . Новий розкішний гран-турер отримає оновлену…

16.05.2024