Новини

В Європі знайшлися противники переходу на електромобілі

Share

Французький уряд підтримує мету скоротити викиди від автомобілів на 55% до 2030 року, виступаючи за те, щоб гібриди залишалися на ринку довше, заявив в понеділок офіційний представник офісу президента Еммануеля Макрона.

Минулого тижня агентство Bloomberg News повідомило, що Європейська комісія планує вимагати скорочення викидів на 65% з 2030 року та до нуля з 2035 року.

Цей чиновник, який попросив не називати його імені у відповідності до політики уряду, дав коментар після того, як Макрон зустрівся з вищим керівництвом автомобільних компаній, включаючи власника PSA і Renault, а також з представниками профспілок для обговорення переходу на електромобілі.

За словами чиновника, країна також розгляне можливість підтримки галузі, щоб допомогти їй впровадити нові технології. Позиція Франції може сигналізувати про те, що в ЄС назріває битва за нові кліматичні цілі і їх вплив на автомобільну промисловість.

Фактична заборона на двигуни внутрішнього згоряння до 2035 року є частиною амбітного плану щодо приведення економіки регіону у відповідність з більш агресивними кліматичними цілями. Це також означало б більш швидкий відмова від гібридів, ніж очікували деякі керівники та посадові особи профспілок.

«Ми знаємо, що у нас не буде іншого вибору, окрім як перейти на електромобілі», – сказав Жан-Марі Робер, представник профспілки CFDT, який був присутній на зустрічі. «Важливо те, що ми готуємося заздалегідь».

Нові цільові показники викидів ЄС будуть значно суворіше, ніж існуючі показники для всього парку техніки, що вимагають скорочення викидів на 37,5% до 2030 року.

Stellantis, автогігант, утворений в результаті злиття Fiat Chrysler і PSA Group, минулого тижня заявив, що планує витратити 30 мільярдів євро на поставку повністю електричних транспортних засобів там, де попит, державна підтримка і нормативний тиск найбільш високі. Конкурент Renault також оприлюднив план по створенню центру для виробництва електромобілів і акумуляторів на півночі Франції і поступової відмови від двигунів внутрішнього згоряння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Lynx Motors виводить на ринок електричні версії DeLorean та Ford GT

Компанія Lynx Motors представила дві нові моделі: електричний позашляховик GT1e, заснований на Ford GT, та…

03.05.2024

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024