Новини

Українці можуть залишитися без дизельних б/у авто з Європи

Share

На українській вторинці може виникнути дефіцит дизельних автомобілів, які імпортуються з Європи. Причина тому – поява підвищеного попиту на такі машини в Німеччині.

Справа в тому, що ФРН – найбільший автомобільний ринок Європи і будь-які зміни на ньому можуть безпосередньо позначитися на Україні. Німецькі ЗМІ повідомляють, що останнім часом на їхньому ринку склалася парадоксальна ситуація: щосили ростуть продажі нових електромобілів, а ось на вторинному ринку спостерігається протилежна картина – в тренді зараз «брудні» машини.

Справа в тому, що середньостатистичний німецький покупець насправді далекий від концепції електромобілів. Мало того, не дивлячись на різні субсидії і пільги, покупка нового електромобіля дороге задоволення для жителя Німеччини. Крім того, не варто забувати про так званий економічний неспокій, викликаний пандемією коронавірусу. Іншими словами, левова частка німців не готова опостушіть свої кишені або навіть брати кредит на придбання «зеленої» машини – зараз споживачі зацікавлені в простих економічних рішеннях для далеких поїздок, якими і є дизельні авто з пробігом.

Це ж підтверджують і цифри: за даними уряду Німеччини, за останній місяць попит на б / у авто збільшився в країні в 4,5 рази! У той же час видання focus.de повідомляє, що інтерес до дизельних машин в інтернет виріс на 19%, цю ж тенденцію фіксує і популярна майданчик з продажу авто mobile.de – поряд з дизелями, за її даними, зростання популярності спостерігається серед автомобілів середнього класу в цілому і в сегменті … спорткарів.

Високий попит, зрозуміло, також впливає на зростання цін. В середньому вартість старих авто в Німеччині зросла на 13% в порівнянні з червнем 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Електрокар за 2500 доларів показали наживо (фото)

В Китаї запустили в продаж новий економічний електричний пікап під назвою Kayu GMF. Цей компактний…

19.05.2024

ТОП-5 автомобілів з пробігом, які привозять в Україну зі США

За даними "Укравтопрому", в 2024 році в Україні було зареєстровано 4 майже 3700 старих автомобілів…

19.05.2024

Toyota назвала ціни на новий хетчбек Corolla 2025 року

Японська компанія випустила хетчбек Toyota Corolla в 2025 році, але не змінила ціну на цю…

19.05.2024

Volkswagen приймає замовлення на новий Golf GTI

Новий Volkswagen Golf GTI, крім інновацій, отримав нову інформаційно-розважальну систему, нове програмне забезпечення, новий дизайн.…

19.05.2024

Бюджетний кросовер Dacia Duster 2024 ще подешевшав

Не так давно кросовер Dacia Duster 2024 отримав серйозне оновлення. Автомобіль вже продається на основному…

19.05.2024

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024