Новини

Водіїв попередили про небезпеку заправки автомобіля з заведеним мотором

Share

Ніколи не можна забувати правило, що двигун необхідно глушити перед заправкою автомобіля. На великих АЗС завжди присутні попереджувальні таблички про те, що автомобіль підлягає заправці з вимкненим двигуном. Але багато автолюбителів це ігнорують.

Як правило, загоряння можливо при збігу кількох факторів. Це, перш за все – технічний стан самого автомобіля, а точніше – його паливна система. Будь-яка витік або тріщина в баку, а також в системі паливної подачі здатні пропускати пари палива. При таких умовах навіть найменша іскра може стати причиною пожежі.
Несправність глушника теж може стати причиною загоряння. Це відбувається в тих випадках, коли в нього надходить не до кінця згоріле паливо. Воно накопичується у вигляді нальоту з сажі і здатне вилітати з патрубків у вигляді іскор.
Некоректна робота датчиків витрати кисню також сприяє утворенню іскор, так як залишки палива в цьому випадку догоряють в випускному тракті.

Остерігатися можливості загоряння слід і тим власникам авто, у яких несправний або зовсім видалений каталітичний нейтралізатор. При перегрів вузла можливий самопідпал свіжої мастики на днище автосредства.
З усіма перерахованими вище несправностями існує великий ризик загоряння при включеному двигуні під час заправки бака. Необхідно врахувати, що бензин, що заливається на різних заправках, має трохи відмінний склад. Це сприяє накопиченню бруду і осаду на днище паливного бака. Особливо це стосується автомобілів з великим пробігом.

При заправці, насос починає закачувати паливо упереміш з брудом і осадом, що тягне за собою засмічення всієї паливної системи.

На машинах старішого покоління з автоматичною коробкою передач не прибирається розрядження з бака при його відкритті при працюючій машині. Це може привести до збою стрілочного датчика палива.
Заведений автомобіль на заправці – це не тільки небезпека загоряння, але і потенційна приманка для злодіїв. Адже водій, так чи інакше, відлучається в касу для оплати.

Крім того, не слід забувати, що в більшості випадків при розгляді страхових випадків із загорянням авто на АЗС при включеному двигуні, вам буде відмовлено у виплатах. Ці випадки вважаються відбулися виключно через недбалість власників авто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Нова Toyota RAV4 (2025): що про неї відомо

Через шість років після запуску поточного покоління знаменитого японського кросовера RAV4 компанія Toyota готова провести…

07.10.2024

Експерти пояснили, чому не варто ігнорувати воду у вихлопній трубі автомобіля

У холодну пору року нерідко можна помітити, як із вихлопних труб автомобілів тече вода або…

07.10.2024

Визначено найпопулярніший автомобіль Європи: хто лідирує у продажах

Серпень 2024 року став важливим етапом для хетчбека Dacia Sandero, який знову посів перше місце…

07.10.2024

Нова версія Audi A7 вперше буде представлена ​​у новому типі кузова

Незважаючи на нову назву, наступний Audi A7 продовжить конкурувати із традиційними конкурентами поточного A6, такими…

07.10.2024

На тизері показали новий Jeep Compass 2025 з повним приводом

Автомобільний гігант Stellantis представив перший тизер повністю оновленого кросовера Jeep Compass 2025, натякаючи на різноманітність…

07.10.2024

Nissan Leaf відкликають через можливу небезпеку загоряння

Десятки тисяч машин Nissan Leaf потрапили під відгук з міркувань безпеки. Автовиробник стверджує, що високовольтна…

07.10.2024