Новини

Електромобілі можуть перестати бути вигідною покупкою

Share

Якщо нову ініціативу підтримають, платити доведеться близько 240 доларів щорічно, повідомляє Автоцентр.

Незважаючи на всі преференції, спрямовані на стимулювання переходу на електромобілі, в урядових коридорах заговорили про податки для власників «зеленого» транспорту в багатьох країнах. Справа в тому, що дорожня інфраструктура фінансується в тому числі і податком, який вже включений у вартість палива. А оскільки електромобілі «харчуються» електрикою, такий податок вони не платять. У зв’язку з чим логічно зобов’язати їх власників робити свій внесок у підтримання стану доріг.

На щастя, поки до цього додумалися тільки влада штату Техас, США. З подібною ініціативою виступили представники партії республіканців. Вони вважають, що власники електрокарів нарівні з водіями автомобілів з ДВС повинні сплачувати податок за використання доріг загального користування.

Більш того, вже розроблено законопроект, в якому прописані терміни і суми. Згідно з документом, кожен власник електромобіля повинен щорічно сплачувати податок в розмірі 190-240 доларів. У разі перевищення річного пробігу в 14 500 км, доведеться доплатити ще 150 доларів.

Там же зазначається, що щорічно через територію штату проїжджає близько 300 тисяч електричних транспортних засобів. У разі введення податку, це може принести штату додатково 37,8 млн доларів. За їхніми підрахунками, вже через п’ять років ця цифра досягне показника в 135,6 млн доларів на рік. Якщо законопроект схвалять, власникам «зелених» автомобілів доведеться платити вже з 1 вересня 2021 року.

Звичайно, як і в будь-якій історії, у цього законопроекту є свої противники. Цю роль взяла на себе організація Plug in America. Вони виступили проти подібного податку. Серед аргументів – менша кількість зборів для бензинових автомобілів. Крім того, з власників електромобілів в 20 штатах вже стягують реєстраційний збір, який варіюється від 50 до 200 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024

Volkswagen знову оновив хетчбек ID.3 (фото)

Volkswagen оснастив ID.3 штучним інтелектом ChatGPT. Також електрокари отримали мультимедійну систему останнього покоління з дисплеєм…

02.05.2024

Найдешевший кросовер Nissan скоро оновиться (фото)

Компанія Nissan ввела у свою модельну лінійку кросовер Magnite у 2020-му році. Автомобіль виявився найдоступнішим…

02.05.2024