Новини

Визначено найдешевші автомобілі у світі

Share

Експерти канадського видання HotCars склали список найдешевших автомобілів з усього світу.

Серед моделей, обраних виданням, виявилися як машини з Китаю і Індії, так і з Європи і США.

Найбільш дорогим автомобілем в списку став Mitsubishi Mirage вартістю 14 990 доларів. Укладачі зазначили, що японський хетчбек годиться для невибагливих водіїв, які розглядають автомобіль виключно як засіб пересування з пункту А в пункт Б.

Smart ForTwo

Сьоме місце дісталося двомісному Smart ForTwo — найдешевшому автомобілю Європи, за який просять від 14 650 доларів. Маленький задньопривідний хетчбек, особливо зручний на вузьких європейських вулицях, випускається на заводі у Франції і продається в 46 країнах світу.

Chevrolet Spark

На шостій сходинці — Chevrolet Spark з цінником 14 400 доларів, який випускався під маркою Daewoo перш ніж його купила General Motors в 2002 році. Незважаючи на те, що Spark є найдоступнішим новим автомобілем на ринку США, він стоїть в чотири рази дорожче найдешевшої машини в Індії, відзначають у виданні.

Dacia Sandero

Наступним у списку став румунський Dacia Sandero — найбільш бюджетна модель, доступна у Великобританії за ціною 8300 доларів. Автомобіль став на конвеєр в 2007 році і з тих пір змінив три покоління.

Lada Granta

Четвертий рядок дістався Lada Granta. Найдешевша модель АвтоВАЗу з цінником від 6,7 тисячі доларів довгий час залишається бестселером «АвтоВАЗа», що зараз належить групі Renault.

Як відзначають канадці, Lada сумно відома поганою якістю і низьким рівнем безпеки, через які постійно стає героїнею жартів і мемів.

Hong Guang Mini EV

Третє місце зайняв єдиний електрокар в рейтингу — Hong Guang Mini EV, який займає друге місце серед «зелених» автомобілів в Китаї після Tesla Model 3. Маленький автомобіль випустили влітку минулого року. А до січня 2021 року він розійшовся тиражем в 160 тисяч екземплярів. Вартість Hong Guang Mini EV – від 4400 доларів.

Maruti Suzuki Alto

Maruti Suzuki Alto виявився на другому місці з цінником 4100 доларів. Чотиридверний хетчбек є найбільш продаваним і одним з найдешевших автомобілів в Індії.

Нарешті, найдоступнішим автомобілем став спеціально розроблений для індійського ринку Renault Kwid, який продається з 2015 року. Його можна купити всього за 3900 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024

Названо автомобілі які вимагають найнижчих витрат на обслуговування та ремонт у довгостроковість

З моменту появи компанії Tesla у 2003 році керівництво цієї марки в особі Ілона Маска…

05.05.2024

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024