Новини

Нова причина для зупинення авто: в Україні оголошують війну пияцтву

Share

Статистика дорожньо-транспортних пригод з летальним результатом в Україні доволі висока. За даними поліції, щодня на дорогах країни в аваріях гине 9 осіб. Величезна частка таких ДТП стається з вини водіїв, які сіли за кермо в алкогольному або наркотичному сп’янінні.

“У 2019 році інспектори поліції склали понад 115 000 протоколів про ДТП у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. І це тільки виявлені і задокументовані випадки! Ця проблема не нова, але надзвичайно актуальна для України”, – зазначив голова Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Щоб звести таку практику водіїв до нуля, чиновник запропонував додати до затвердженого списку, який на сьогодні складається з 10 пунктів, ще одну причину для зупинення автомобіля поліцією. Нововведення стосуватиметься лише перевірки водія на стан сп’яніння та матиме вигляд експрес-тесту. Щоб правоохоронці не зловживали повноваженнями, їм буде на законодавчому рівні заборонено проводити будь-які інші перевірки під час зупинення авто з такої причини.

Наразі ця ініціатива не підкріплена жодними документами і законопроектами, але найближчим часом її обговорюватимуть у комітетах. Можливо, після цього ми і побачимо її на сайті Верховної Ради.

До речі, така практика не нова і існує в багатьох європейських містах. Там поліцейські можуть перевірити водія на алкоголь навіть під час зупинення на світлофорі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • І знову шулерськи замовчують, що в даний "законопроєкт" всучили: водій повинен ВИКОНУВАТИ всі розпорядження поліцейського, сидіти на місці тримати руки в полі зору, на вимогу вимкнути двигун, вийти з машини, ВІДКРИТИ все, що пол забажає, ПЕРЕДАВАТИ документи.

  • Если бы только эта причина использовалась по прямому назначению. Скорее всего это будет лишний повод остановить любого водителя."До речі, така практика не нова і існує в багатьох європейських містах. Там поліцейські можуть перевірити водія на алкоголь навіть під час зупинення на світлофорі." - только не в нашей стране и не с нашим менталитетом. Нам еще ой как далеко до Европы.

  • А как водитель сможет опровергнуть слова копа, что стиль его вождения вызывал подозрение? От копа наши нуворыши уже не требуют никаких доказательств причин остановки - достаточно одного его устного заявления? При том, что себя по инерции (и увы, они правы) дальше считают неприкасаемой элитой, которой позволено ВСЕ, до чего простому народу зась?

  • Ваш коментар очікує модерації
    Если бы только эта причина использовалась по прямому назначению. Скорее всего это будет лишний повод остановить любого водителя.”До речі, така практика не нова і існує в багатьох європейських містах. Там поліцейські можуть перевірити водія на алкоголь навіть під час зупинення на світлофорі.” – только не в нашей стране и не с нашим менталитетом. Нам еще ой как далеко до Европы.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Toyota, Nissan та Honda об’єднують зусилля для створення нового покоління автомобілів

Японія та японські виробники автомобілів продовжують робити нові кроки, щоб випередити своїх конкурентів. За повідомленнями,…

17.05.2024

Tesla Cybertruck зіткнувся із серйозною проблемою корозії

Кібервантажівка — це щонайменше спірний автомобіль. Але більшість фанатів Tesla, здається, прийняли його з ентузіазмом.…

17.05.2024

Новий Renault 5 б’є рекорди за попередніми замовленнями ще до старту продажів

Новий Renault 5 збирає рекордну кількість попередніх замовлень, незважаючи на відсутність оголошених цін та дати…

17.05.2024

На фото показали новий кросовер BMW X3

Німецький кросовер BMW X3 2025 зараз проходить етап дорожніх випробувань. Його вже неодноразово помічали під…

17.05.2024

Новий кросовер Dacia Stepway показали на неофіційних зображеннях

У гамі компанії Renault та її суббренду Dacia версія Stepway завжди була призначена для того,…

17.05.2024

Один з найбільш непривабливих автомобілів у світі повернеться як конкурент Renault Duster

На початку квітня цього року в Мережу випливли плани концерну Stellantis, що володіє брендом Fiat,…

17.05.2024