Новини

Стало відомо ім’я першого електричного кросовера Skoda

Share

Як повідомляє прес-служба чеської марки, перший серійний кросовер Skoda на повністю електричній тязі отримає назву Enyaq.

Саме слово «Enya» перекладається з ірландської мови як «джерело життя». При цьому інтерпретація назви першого електричного кросовера Skoda виглядає наступним чином: перша буква «Е» повідомляє про приналежність до сімейства електромобілів, а остання – «Q» повідомляє, що це сегмент SUV , за аналогією з моделями Kodiaq , Karoq , а також Kamiq.

Новий Skoda Eniaq буде побудований на базі модульної платформи MEB , яка створена концерном Volkswagen спеціально для електрокарів нового покоління. Якщо говорити про зовнішній дизайн новинки, то він буде виконаний в дусі раніше представленого концепту Vision iV , який дебютував в минулому році на мотор-шоу в Женеві.

Нагадаємо, що в арсеналі концепт-кара Skoda Vision iV знаходиться два електродвигуни, підсумкова продуктивність яких досягає 306 к.с. Крутний момент при цьому передається на обидві осі. Максимальна швидкість прототипу досягає 180 км / год, а на одній зарядці він може проїхати до 500 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Skoda

Останні записи

У Audi різко падає прибуток: не через електрокари, а навпаки

Внаслідок пандемії COVID-19 усім було важко відновити роботу. Після пожвавлення економіки автомобільний сектор зіштовхнувся із…

07.05.2024

Mazda розкрила всі карти: озвучено всі ціни на новий CX-80

Mazda розкрила повний перелік цін на свою нову модель CX-80 , доповнюючи лінійку популярних кросоверів.…

07.05.2024

Представлений один з останніх Bentley у двигуні W12 (фото)

Компанія Bentley представила лімітований родстер Batur Convertible. Тираж дводверки складе 16 екземплярів. Кожна отримає 750-сильний…

07.05.2024

Mercedes готує наймасштабніший тест-драйв в історії

Влітку цього року компанія Mercedes-Benz Trucks організує наймасштабніший тест-драйв у своїй історії. Два прототипи електричної…

07.05.2024

Geely представила стильний кросовер Galaxy E5. Він з’явиться за межами Китаю

Перший погляд на новий Geely Galaxy E5: буде і версія з правим кермом. Geely розширює…

07.05.2024

Експерт з’ясував, чи безпечно повністю заправляти бак автомобіля

Якщо паливна система автомобіля пошкоджена внаслідок аварії, повний бак може підвищити ризик пожежі через велику…

07.05.2024