Categories: Новини

В Україні вироблятимуть позашляховики

Share

До кінця 2020 року броньований автомобіль “Новатор”, що поставляється в ЗСУ і спецпідрозділам СБУ і МВС, отримає цивільну версію – Novator-CV. Від машини військових його буде відрізняти відсутність бронезахисту.

Виробництво позашляховиків анонсували в прес-службі конструкторсько-проізводстенного підприємства “Українська бронетехніка», передає Delo.ua .

Мова не йде про виробництво “паркетного” пікапа з “грубої” зовнішністю, на якому можна порикувати біля входу в нічний бар або покатати дівчат після дискотеки. Хоча ця машина на трасі і поводиться, як спортивний болід, її рідна стихія – бездоріжжя, ліси і гори, а призначення – подорожі та справжні пригоди, – розповів директор “Української бронетехніки” Олександр Кузьма.

Приймати замовлення на Novator-CV планують вже з кінця 2020 року. Скільки буде коштувати такий автомобіль, на даний момент невідомо.

Позашляховик оснастять восьмициліндровим турбодизелем об’ємом 6,7 літра і потужністю 300 кінських сил. Максимальна швидкість, яку зможе набрати машина, буде досягати, не обмежена електронікою. При цьому авто збереже здатність долати підйоми з кутом до 60% і брід завглибшки до 0,7 м, а також рухатися з бічним нахилом до 50% і при цьому перевозити у вантажному відсіку до 2 тонн.

Крім того, повнопривідний п’ятимісний автомобіль укомплектують 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач, пневматичною підвіскою із змінним кліренсом, гідравлічними подвійними гальмами з системою ABS, потужної протиударною і вологозахищеній електричної лебідкою з довжиною троса 30 м.

У базовій версії машина збереже систему нічного водіння, підігрів всіх стекол і дзеркал, люк для виходу на дах, високошвидкісну автоматичну систему пожежогасіння салону і двигуна, автоматичну систему підкачки шин, електричний інвертор на 220 вольт, роз’єми для зарядки мобільних телефонів і радіостанцій, а також систему клімат-контролю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Названо найнадійніший гібридний кросовер, який можна купити у 2024 році

Незважаючи на весь скепсис з боку окремих експертів, гібридні технології продовжують розвиватися безпрецедентними темпами, а…

18.05.2024

Toyota, Nissan та Honda об’єднують зусилля для створення нового покоління автомобілів

Японія та японські виробники автомобілів продовжують робити нові кроки, щоб випередити своїх конкурентів. За повідомленнями,…

17.05.2024

Tesla Cybertruck зіткнувся із серйозною проблемою корозії

Кібервантажівка — це щонайменше спірний автомобіль. Але більшість фанатів Tesla, здається, прийняли його з ентузіазмом.…

17.05.2024

Новий Renault 5 б’є рекорди за попередніми замовленнями ще до старту продажів

Новий Renault 5 збирає рекордну кількість попередніх замовлень, незважаючи на відсутність оголошених цін та дати…

17.05.2024

На фото показали новий кросовер BMW X3

Німецький кросовер BMW X3 2025 зараз проходить етап дорожніх випробувань. Його вже неодноразово помічали під…

17.05.2024

Новий кросовер Dacia Stepway показали на неофіційних зображеннях

У гамі компанії Renault та її суббренду Dacia версія Stepway завжди була призначена для того,…

17.05.2024