Categories: Новини

Автоперекупників планують обкласти шаленими податками: деталі

Share

Верховна Рада України 6 грудня прийняла у першому читанні законопроект номер 1210 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві”. Згідно з проектом, планується підвищити кілька акцизів та збільшити штрафи за їх несплату. Окрім того, нардепи внесли в законопроект також норму, яка стосується автомобілістів.

Зокрема, податки мають збільшитись для тих, хто продає більш, ніж один легковий автомобіль (мотоцикл, мопед чи інший транспортний засіб) на рік.

Згідно чинного законодавства, продаж одного транспортного засобу в календарному році не оподатковується, а за продаж другого та наступних в цьому році треба платити по 5% від вартості авто. В законопроекті № 1210 пропонується залишити продаж першого авто без податків, другого, як і раніше, обкладати 5% від вартості авто, а третього і наступних – 18%. Таким чином, влада намагається отримати податки з тих, хто заробляє на перепродажу автомобілів.

Однак на практиці “перекупники”, проти яких запроваджується підвищення податків, уникають навіть сплати 5-відсоткового податку, тому 18-відсотковий точно платити не будуть. Для цього вони оформляють автомобілі для перепродажу на родичів чи знайомих за невелику винагороду. А при сплаті 18% чи навіть 5% податку їх бізнес буде збитковим, адже таких прибутків з одного авто вони не мають.

Таким чином, новий податок, якщо законопроект буде проголосований у другому читанні та стане законом, не дасть запланованих надходжень в бюджет, як на це сподівався автор закону – нардеп від “Слуги Народу” Данило Гетманцев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Leave a Comment

View Comments

  • Все в это "раде", все её скоропалительные решения направлены на одно - как бы побыстрее урвать побольше! С простых украинцев. Для державы, конечно. Словно чувствуют, что долго рвать не получится. А президент на что надеется? На свою "легитимность" и поддержку запада? Так у нас уже такой он не первый.

    • А в прошлой, типа, думали как народ Рошеном накормить и больше ни о чем.

  • На перепродажу ніхто автомобілів не переєстровує, як правило вони або розмитнені на фірму або просто продаються перекурами з допомогою у перереєстрації без власника)

  • А що держава дасть перекурами, взявши в пенсійний фонд збільшений податок? Це якось вплине на їхню пенсію? Думаю це забули внести в законопроект. Тобто люди повинні платити в пенсійний фонд просто так.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Електрокар за 2500 доларів показали наживо (фото)

В Китаї запустили в продаж новий економічний електричний пікап під назвою Kayu GMF. Цей компактний…

19.05.2024

ТОП-5 автомобілів з пробігом, які привозять в Україну зі США

За даними "Укравтопрому", в 2024 році в Україні було зареєстровано 4 майже 3700 старих автомобілів…

19.05.2024

Toyota назвала ціни на новий хетчбек Corolla 2025 року

Японська компанія випустила хетчбек Toyota Corolla в 2025 році, але не змінила ціну на цю…

19.05.2024

Volkswagen приймає замовлення на новий Golf GTI

Новий Volkswagen Golf GTI, крім інновацій, отримав нову інформаційно-розважальну систему, нове програмне забезпечення, новий дизайн.…

19.05.2024

Бюджетний кросовер Dacia Duster 2024 ще подешевшав

Не так давно кросовер Dacia Duster 2024 отримав серйозне оновлення. Автомобіль вже продається на основному…

19.05.2024

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024