Categories: Новини

ЗАЗ готує чергову новинку

Share

Запорізький автозавод готує приміський автобус малого класу ЗАЗ А09 пасажиромісткістю 36 чоловік на шасі Mercedes-Benz. Виробництво заплановано на грудень 2019 року.

Про це пише Інтерфакс.

Автобус оснащується двигуном Mercedes-Benz 4D34i робочим об’ємом 3,9 л екологічного класу Євро 5.

Також модель автобуса А09 уніфікована з приміським автобусом А08 (на шасі AsiaStar – які випускають автобуси підрозділу китайської Weichai), це дозволить використовувати наявні потужності і персонал підприємства.

Також прес-служба повідомила, що в поточному році буде виготовлений і сертифікований перший зразок автобуса А18 (12-метровий низькопідлоговий міський автобус пасажиромісткістю 104 людини, в тому числі 29 сидячих місць).

«Ця модель замовлена польським партнером ЗАЗ, і після поставки в Польщу першого автобуса з метою перевірки його характеристик, завод розраховує на серійне замовлення. Сподіваємося, що для ринку України він також буде цікавий»

У корпорації нагадали, що в даний час на потужностях ЗАЗу після перенесення в першому кварталі поточного року автобусного виробництва з майданчика в Мелітополі, випускаються автобуси різних модифікацій, крім А08 пасажиромісткістю 28 чоловік, це міський низькопідлоговий автобус А10 пасажиромісткістю 60 осіб (де 28 сидячих місць і 1 місце передбачено для людей з обмеженими можливостями).

У виробництві автобусів використовуються агрегати, матеріали та комплектуючі українських виробників, країн ЄС, Туреччини, Індії, Білорусі, а також компоненти власного виробництва.

В цілому на сьогодні потужності автобусного виробництва завантажені на 25%. У той же час конвеєрні лінії, де випускалися легкові автомобілі, законсервовані, а потужності з виробництва автокомпонентів використовуються на 15%.

Також в прес-службі повідомили, що на сьогодні у виробництві автобусів задіяно близько 200 працівників заводу, автокомпонентів – близько 300, інших напрямків діяльності – 300 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: ЗАЗ

Останні записи

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024