Categories: Новини

За перевантаження грузового автомобіля виписали найбільший у світі штраф

Share

В Америці поліцією штату Массачусетс був виписаний найбільший в історії вантажних перевезень штраф за відсутність у 16-вісного вантажного автомобіля, який здійснює транспортування негабаритного вантажу, дозволу на проїзд дорогами загального користування – повідомляє building-tech.org.

Штрафна квитанція на загальну суму $ 57 000 була виписана компанії «Bay Crane Northeast», яка перевозила масивний генератор. Вантажівка, що важить в 7 разів більше, ніж встановлено законом ліміт в 36 тонн, була помічена майже біля місця свого кінцевого пункту призначення. Її зупинили для перевірки документів після того, як вона знесла кілька стовпів електропередач, після чого з’ясувалося, що фірма-перевізник не має належної ліцензії на перевезення настільки габаритного, важкого і дорогого вантажу по звичайних дорогах між двома штатами.

Компанія зробила запит на отримання «дозволу», проте документ ще знаходився на розгляді, а автомобіль, не дочекавшись його, вирушив у дорогу. Ймовірно, керівництво компанії вирішило «проскочити на авось», однак, зовсім незрозуміло, на що вони розраховували, адже вантаж, за перевезення якого вони взялися, не можна було приховати, як «кота в мішку».

А попалися ці невмілі діячі через те, що вантажівка завдала матеріальних збитків, і мала намір продовжити рух через досить старий, і не розрахований на таку вагу, міст. Цілком ймовірно, що при переїзді через нього, максимум могла статися страшна аварія, мінімум – така дія призвело б до пошкодження мостової конструкції. Саме тому, автомобіль, навантажений «під зав’язку», і було вирішено зупинити співробітниками правоохоронних органів.

Заарештована вантажівка півтора тижні простояла на узбіччі дороги, перш ніж був знайдений законний спосіб доставки вантажу його власнику.

У підсумку, компанія-перевізник заплатила державі штраф у розмірі $ 57000, а також приблизно $ 5000 у вигляді різних мит, оплати годин роботи поліцейських, послуги евакуаторів і плати за штраф-майданчик. До всього іншого, продовжити доставку цього вантажу можна тільки за умови його супроводу поліцейським конвоєм (що теж є платною і не дешевої операцією), а також за умови оформлення страхового поліса на суму $ 25 млн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Оголошено вартість електричного Renault 5 E-Tech у Європі

Довгоочікуваний електричний Renault 5 E-Tech з'явився в європейських автосалонах з ціною від 32 990 євро…

21.05.2024

Компанія Xiaomi помилилася у своїх заявах про новий SU7

Минуло майже два місяці з моменту запуску Xiaomi SU7, але цей автомобіль та засновник Xiaomi…

21.05.2024

Toyota планує випуск потужного позашляховика для лінійки Gazoo Racing

Toyota розглядає можливість розширення своєї лінійки спортивних автомобілів Gazoo Racing, включивши до неї потужніший позашляховик.…

21.05.2024

Hyundai Motor Group розробляє інноваційний кросовер Genesis GV70 EREV

Hyundai Motor Group активно працює над створенням інноваційного автомобіля з розширеним діапазоном електричного ходу (…

21.05.2024

Оголошено старт продажу Volkswagen ID.7 Tourer 1ST Edition

Volkswagen представив обмежену серію ID.7 Tourer 1ST Edition, яка буде випущена тиражем всього 140 екземплярів.…

21.05.2024

Tesla Cybertruck «втратив» кузовні панелі внаслідок ДТП

На американському сайті власників Tesla Cybertruck обговорюють фотографії, зроблені після аварії одного з пікапів. На них видно,…

21.05.2024