Categories: Новини

В Україні розгорівся черговий скандал з «євробляхами»

Share

Псевдоброкер обдурив українців на півмільйона доларів.

Назвавшись митним брокером, шахрай обдурив більше сотні власників автомобілів на іноземній реєстрації. Журналісти “Сьогодні” поспілкувалися з постраждалими і спробували розшукати шахрая.

Уже третій день Володимир не може додзвонитися до брокера Андрія. Віддав йому 30 000 доларів за розмитнення 16 автомобілів за законом про п’ятдесятивідсоткову знижку. Їх – стверджує, – пригнав з Польщі для себе і знайомих. Кілька машин таки розмитнив.

“Знайомий розмитнював, підказав мені цього Андрія, і так я на нього вийшов. Він мені розмитнив, розмитнив моєму батькові, знайомим”, – говорить потерпілий Володимир Клим.

Що 37-річний шахрай насправді не брокер ні у кого з постраждалих не виникло і думки.

“У 15-му кабінеті ми все приходили, здавали документи-оригінали. Тут же при нас робилися копії”, – розповідає потерпілий Тарас Почапський.

Шахрай, який назвав себе митним брокером, сидів в цьому кабінеті разом з іншими брокерами. Але зараз тут двері закриті. Немає нікого.

“Ті брокери, можливо співпрацювали з тим Андрієм, наскільки я розумію ту ситуацію. Я його не знаю навіть”, – зізнається директор логістичного центру Володимир Гук.

Не знають шахрая і працівники митниці. Відразу біля віконця, де приймають документи, розміщена інформація, як перевірити брокера.

“Наскільки мені відомо, він брав документи – і вже пізніше сам шукав брокерів. Я не можу пояснити, як взагалі можна віддати оригінали документів, віддати суму попередньо на повне розмитнення”, – говорить начальник відділу оформлення транспортних засобів “Скнилів” митного поста “Західний “Андрій Бойцун.

Постраждалі об’єдналися і вирішили розшукати псевдоброкера.

“Це людина, яка взяла не тільки у мене, а у багатьох. Це понад 150 осіб. Це більше 500 000 доларів, якщо ми все плюс-мінус підрахували”, – запевняє постраждала Ольга Верещак.

Правда, заяв в поліції поки тільки 9, але постраждалі ще звертаються.

“Виїжджали за місцем проживання, де зареєстрований даний громадянин. Також спілкувалися з його знайомими, але ніхто не знає, де він знаходиться. В даний час вирішується питання про оголошення його в розшук”, – повідомив старший слідчий Городоцького відділу поліції Артем Колбун.

Журналісти навідалися за адресою прописки псевдоброкера, але там живуть орендарі. Кажуть, чоловіка тут ніколи не бачили, а житло здає його мама.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Французькі журналісти вразили новим гібридом Dacia Duster

Французькі журналісти вразили новим гібридом Duster. Видання Automobile Magazine поділилося підсумками тест-драйву потенційного бестселера Dacia.…

02.05.2024

Ford розробляє недорогу модель замість Fiesta: що відомо про цю машину

Виробництво Ford Fiesta завершено. Fiesta - найдешевша модель американської компанії на світовому ринку. Однак її…

02.05.2024

Штрафи і навіть тюремний термін: Українців попередили про проблеми з водійськими правами

Міністерство внутрішніх справ України закликає громадян не купувати підроблені водійські посвідчення та нагадує про наслідки…

02.05.2024

Які авто купують українці: названо лідерів квітня

У квітні українці зареєстрували понад 5,7 тисячі нових легкових авто. У лідерах Toyota, Renault і Volkswagen.…

01.05.2024

Експерт розповів, коли ввімкнення круїз-контролю небезпечне для водія

Сучасні автомобілі оснащуються безліччю корисних опцій, що спрощують водіння і роблять його більш комфортним. Директор…

01.05.2024

Peugeot випускатиме спорткари завдяки новому підрозділу

Компанія Peugeot розкрила плани розширення свого модельного ряду за рахунок збільшення кількості високопродуктивних моделей, натякаючи…

01.05.2024