Categories: Новини

Ford закриває заводи в Росії – ЗМІ

Share

Заводи спільного підприємства Ford Sollers у Всеволожську і в Набережних Челнах припинять випуск автомобілів, пише “Авторевю”.

В американській компанії Ford вже практично вирішено питання з приводу закриття двох заводів в Росії, на яких випускають автомобілі Focus, Fiesta, Mondeo і EcoSport, повідомило 10 січня “Авторевю” з посиланням на власні джерела.

Випуск автомобілів припинять спільні підприємства Ford Sollers у Всеволожську (Ленінградська область) і в Набережних Челнах. Після згортання виробництва випускаються на них моделі автомобілів або підуть з російського ринку, або стануть імпортними.

За даними “Авторевю”, в Росії збережеться збірка тільки однієї моделі Ford – фургона Transit, який випускають в Єлабузі. Там же виробляють кросовери Explorer і Kuga, доля яких залишається під питанням.

За словами віце-президента Ford Стівена Армстронга, який відповідає за ринки Європи, Близького Сходу і Африки, спільне підприємство Ford Sollers збиткове. Остаточне рішення про його майбутнє буде прийнято в другому кварталі 2019 року.

Завод Ford Sollers у Всеволожську був відкритий в 2002 році. Він випускає автомобілі Ford Focus і Ford Mondeo седан. У червні 2014 року завод перейшов на однозмінний режим роботи і скоротив близько 700 осіб персоналу. У 2016-2017 роках завод кілька разів зупиняв конвеєри на термін від декількох днів до декількох місяців.

Завод Ford Sollers в Набережних Челнах був відкритий в грудні 2014 року. На заводі запустили у виробництво Ford EcoSport.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Ford

Останні записи

Названо найнадійніший гібридний кросовер, який можна купити у 2024 році

Незважаючи на весь скепсис з боку окремих експертів, гібридні технології продовжують розвиватися безпрецедентними темпами, а…

18.05.2024

Toyota, Nissan та Honda об’єднують зусилля для створення нового покоління автомобілів

Японія та японські виробники автомобілів продовжують робити нові кроки, щоб випередити своїх конкурентів. За повідомленнями,…

17.05.2024

Tesla Cybertruck зіткнувся із серйозною проблемою корозії

Кібервантажівка — це щонайменше спірний автомобіль. Але більшість фанатів Tesla, здається, прийняли його з ентузіазмом.…

17.05.2024

Новий Renault 5 б’є рекорди за попередніми замовленнями ще до старту продажів

Новий Renault 5 збирає рекордну кількість попередніх замовлень, незважаючи на відсутність оголошених цін та дати…

17.05.2024

На фото показали новий кросовер BMW X3

Німецький кросовер BMW X3 2025 зараз проходить етап дорожніх випробувань. Його вже неодноразово помічали під…

17.05.2024

Новий кросовер Dacia Stepway показали на неофіційних зображеннях

У гамі компанії Renault та її суббренду Dacia версія Stepway завжди була призначена для того,…

17.05.2024