Categories: Новини

Український автовиробник планує підкорити європейський ринок

Share

Найбільший в Україні виробник автобусів корпорація «Еталон» у другому кварталі 2019 року планує розпочати продажі своїх міжміських автобусів на базі екологічного стандарту Євро-6 на європейському ринку. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив президент корпорації «Еталон» Володимир Бутко.

«Ми продовжуємо працювати над нашим автобусом на базі екостандарту Євро-6. Наші плани якнайшвидше закінчити сертифікацію здійснилися в межах нашої країни. Отримання сертифіката для європейських ринків затримується, і ми очікуємо його отримати в лютому … Я думаю, що в другому кварталі 2019 року розпочнуться продажі на європейському ринку. У нас вже підписано договір з польською, чеською та словацькою компаніями. Вони декларують, що є вже перевізники, які готові закуповувати цю машину», – сказав Бутко, додавши, що вартість автобуса «Еталон» стандарту Євро-6 становить 107,5 тис. євро, тоді як автобус з такими самими характеристиками в Європі продають за 150 тис. євро. За його словами, автокорпорація в цьому році розробила і виготовила зразок 12-метрового автобуса, який планують продавати за 170 млн дол.

Бутко розповів про плани з розширення продажів і оптимізації роботи корпорації на 2019 рік.

«Ринок автобусів в Україні є. За рік завезли тисячу автобусів, що були у вжитку. Цей сегмент нам теж необхідно захоплювати, і для цього з нового року ми створимо департамент продажів. Він буде допомагати нашим торговим домам продавати транспорт і компоненти. Також ми робимо акцент на скороченні витратної частини. У нас з’явилася внутрішня структура, яка щомісяця буде відслідковувати адміністративні та транспортні аспекти з метою скорочення витрат. Також стоїть питання енергозбереження. У нас дуже багато залізних відходів. Тому ми закуповуємо обладнання, яке дозволить з відходів металобрухту виготовляти різні інструменти. Це дасть непоганий додатковий дохід», – сказав він.

За словами Бутка, в році, що минає, на Чернігівському автозаводі розпочалася робота з будівництва нового малярного комплексу.

«Цей комплекс буде робити турецька компанія. Зараз вже йде проектування», – сказав він.

При цьому президент корпорації підкреслив, що корпорація продовжує підтримувати соціальні програми.

«В Одесі у нас є дитячий садок, а в Коблевому продовжує свою роботу спортивний дитячий табір «Бригантина» на 240 місць», – сказав він.

Також Бутко зазначив, що в Україні на даний момент повністю відсутнє кредитування машинобудівної галузі, що негативно позначається на галузі. «Банки кажуть, що вони кредитують, але я б хотів подивитися на цих щасливчиків. Може, сільське господарство, однак і тільки ті, які показують мільярдні або мільйонні прибутки», – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

До 7000 гривень штрафу: де заборонено залишати відкритими вікна авто

Багато українських водіїв вважають, що вони повинні нести відповідальність тільки за свої дії на дорозі.…

19.05.2024

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024