Categories: Новини

Названа причина затримок в оформленні «євроблях»

Share

Затримки в митному оформленні автомобілів на Єврономер найчастіше відбуваються через відсутність у громадян необхідних документів. Про це Державна фіскальна служба повідомляє у себе в Facebook, передає інтернет-видання liga.net . 

“Не всі громадяни при розмитненні своїх автомобілів з іноземною реєстрацією подають своєчасно необхідні документи, через що в зонах митного контролю накопичується значна кількість таких автомобілів”, – вказує УКРІНФОРМ.

На 18 грудня через відсутність попередньої митної декларації в пунктах пропуску стояли 230 транспортних засобів (з них більше тижня – 44). 

Таку декларацію мають подати ті громадяни, які в’їжджають в Україну з-за кордону.

“Громадянин, який в’їжджає в Україну і планує оформити цей автомобіль у вільний обіг, повинен спочатку подати попередню митну декларацію, резервуються кошти і тільки після цього його пропустять з пункту пропуску в митницю призначення. Якщо попередня митна декларація не оформлена, то громадянин повинен стояти і чекати. Для тих транспортних засобів, які вже знаходяться в Україні в режимі тимчасового ввезення або транзиту, НД не подається, оскільки необхідно відразу подавати декларацію в режим імпорту “, – вказує з аместітель начальника управління організації митного контролю УКРІНФОРМ Олена Мошинская. 

Для оформлення автомобілів, ввезених в режимах тимчасового ввезення або транзиту, виїзд за кордон не є обов’язковим, але потрібно подати відповідні документи.

На 09:00 18 грудня о зонах митного контролю по всій Україні було майже 5,5 тис. Автомобілів. Велика частина, майже 3 тис. – через не поданих декларацій, зазначає УКРІНФОРМ. Частина декларацій не оформляється через те, що автовласники не оплачують оформлення в повному обсязі. 

Крім цього, транспортний засіб, який був зареєстрований за кордоном, обов’язково повинен бути знятий з реєстрації. “У 5,5 тис. Автомобілів, про які говорилося вище, в 231 випадку відсутній саме така інформація”, – повідомляє Мошинская.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Mazda показала концептуальний електричний кросовер Arata (відео)

Крім Mazda EZ-6, японський виробник автомобілів показав на Пекінському автосалоні та елегантний концепт електропозашляховика Arata. Передбачається,…

04.05.2024

В Україні створили нову машину для роботи на бездоріжжі

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

04.05.2024

Засекречений кросовер Dacia Stepway 2.0: як він може виглядати

Сьогодні хетчбек Dacia Sandero Stepway більше схожий на піднятий хетчбек, ніж на повноцінний кросовер. Так…

04.05.2024

Kia показала перші тизери оновленого кросовера EV6

Kia показала перші фотографії оновленого електрокросовера EV6. Представлений у 2021 році електромобіль Kia EV6 дуже…

04.05.2024

Xiaomi хоче випустити дводверний суперкар, який кине виклик Porsche

Китайська корпорація Xiaomi, яка нещодавно почала продавати свій перший в історії автомобіль (SU7), вже плекає…

04.05.2024

В Україні впали ціни на пальне після рекордного підвищення

Ціни на бензин, дизпаливо та автогаз знизилися станом на початок травня. Про це пише "Хвиля"…

04.05.2024