Categories: Новини

У поліції повідомили, коли і на скільки будуть штрафувати «євробляхерів»

Share

Про те, коли почнуть штрафувати власників авто на єврорегістрації, повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький в Facebook, повідомляє comments.ua.

За його інформацією, штрафувати євробляхерів поліція буде тільки після виборів – з 25 травня 2019 року.

«По-перше – штрафні санкції за порушення термінів переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі транзиту значно збільшуються (вступає в силу через 180 днів з моменту опублікування закону), в тому числі за перевищення терміну, але не більше доби – 170 грн. або попередження; від одного до десяти діб – 3400 грн.; від десяти до 20 діб – 8500 грн., від 20 до 30 діб – 85 тис. гривень, а більш ніж на 30 діб (а також за втрату або розкомплектування транспортних засобів) – 170 тис. гривень, або конфіскація автомобіля за рішенням суду» , – написав він.

Також, як пояснив Білошицький, збільшуються штрафи за порушення термінів переміщення транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення у митному режимі тимчасового ввезення, а саме за перевищення терміну не більше ніж на три доби – 850 грн., або попередження; від трьох до десяти діб – 5100 грн .; від десяти до 20 діб – 17 тис. грн., від 20 до 30 діб – 85 тис. грн., більше ніж на 30 діб (а також за втрату або розкомплектування транспортних засобів) – 170 тис. грн., або конфіскація автомобіля по рішенням суду.

«По-третє – вводиться автоматизований обмін інформацією між фіскальними органами, Державною прикордонною службою та Національною поліцією і, коли він запрацює, ми зможемо в автоматичному режимі перевіряти, коли і ким ввезений автомобіль з іноземними номерами», – зазначив поліцейський.

Він також пояснив, що встановлюється ще й новий вид відповідальності за передачу транспортного засобу особистого користування (тимчасово ввезеного на митну територію України або поміщеного під митний режим транзиту) у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила такий транспортний засіб на митну територію України, а також за використання такого транспортного засобу для цілей підприємницької діяльності та / або отримання доходів в Україні (прим., таксі).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • Народу эта типа власть, до одного места.
    Я бы с удовольствием всех чиновников поодстреливал. За то, что они для народа ну вообще ничего хорошего не сделали, только плохое. Только расстреливать !!!!!

  • Все вірно, так і має бути. Жадні і хитрі мають платити вдвічі більше.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Компанія Ford готує розширення лінійки Mustang

Ford розглядає можливість розширення лінійки Mustang після успішного запуску електрокросовера Mach-E під цим брендом. У…

18.05.2024

Названо найнадійніший гібридний кросовер, який можна купити у 2024 році

Незважаючи на весь скепсис з боку окремих експертів, гібридні технології продовжують розвиватися безпрецедентними темпами, а…

18.05.2024

Toyota, Nissan та Honda об’єднують зусилля для створення нового покоління автомобілів

Японія та японські виробники автомобілів продовжують робити нові кроки, щоб випередити своїх конкурентів. За повідомленнями,…

17.05.2024

Tesla Cybertruck зіткнувся із серйозною проблемою корозії

Кібервантажівка — це щонайменше спірний автомобіль. Але більшість фанатів Tesla, здається, прийняли його з ентузіазмом.…

17.05.2024

Новий Renault 5 б’є рекорди за попередніми замовленнями ще до старту продажів

Новий Renault 5 збирає рекордну кількість попередніх замовлень, незважаючи на відсутність оголошених цін та дати…

17.05.2024

На фото показали новий кросовер BMW X3

Німецький кросовер BMW X3 2025 зараз проходить етап дорожніх випробувань. Його вже неодноразово помічали під…

17.05.2024