Categories: Новини

Чому пішовши на поступки «євробляхерам» держава підписала собі смертний вирок

Share

Пільги для «євробляхарів» ведуть країну до прірви, адже нині на акції протесту вийшли власники авто на «єврономерах», а завтра аналогічно вчинять й інші, щоб через блокування вимагати різні пільги і для себе.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив екс-міністр економіки України (1997-1998 рр.) Віктор Суслов.

Експерт зауважив, що він – проти легалізації авто на «єврономерах»: «Є законодавство, і його потрібно дотримуватися. Не можна «прогинати» законодавство під «хотєлки» тих чи інших людей лише з огляду на те, що вони можуть вийти і заблокувати вулиці».

Віктор Суслов певен – пільги для «євробляхарів» є популістичними та ведуть країну до прірви, адже нині на акції протесту вийшли власники авто на «єврономерах», завтра аналогічно вчинять й інші, щоб через блокування вимагати різні пільги і для себе.

«Це і є поступовий розвал держави. Що ж до пенсіонерів і пенсій, треба визначитися та відповісти на ключові запитання, бо в нас колосальний розрив між мінімальним і максимальним рівнем пенсій, у нас є категорії держслужбовців, у яких по 30-50 тисяч гривень на місяць. У нас мінімальна пенсія – 1453 грн. Чому ми говоримо про геноцид? Тому що реально, коли у пенсіонера немає інших доходів, на ці гроші вижити не може. Він має замерзнути взимку і померти із голоду», – заявив Віктор Суслов.

Експерт зауважив, що Україна має піти шляхом «зрівняйлівки» пенсій і підвищити мінімальні пенсійні виплати бодай до рівня мінімальної зарплати. Екс-міністр економіки України наголосив, що Пенсійний фонд має покривати свої видатки за рахунок власних доходів, як це було раніше.

«Зараз створена ситуація колосального дефіциту, і те, що ми перекачуємо податкові надходження із бюджету на погашення дефіциту Пенсійного фонду – завдаємо збитку іншим бюджетним сферам, які не фінансуються відповідно. У державі немає збалансованої політики», – наголосив Віктор Суслов.

Повертаючись до теми «євроблях», експерт не виключив, що до України можуть дозволити завезти ще кілька мільйонів авто за умови, що власники сплатять відповідні внески до Пенсійного фонду. Водночас, з його слів, через зібраний до Пенсійного фонду мільярд гривень, як про це заявляла голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, Україна насправді втратить 10 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • Этот эксперт так же как и политики живёт не с простыми людьми.Сейчас правительство потеряло возможность положить в бюджет от еврономеров внушительную сумму,потому что никто не будет платить 150% растаможки от стоимости машины.Никто не кому не мешал бы.Есть деньги,покупайте новые или свежие машины и платите подороже.А эти полуторатысячные иномарки(хотя в разы лучше жигулей и москвичей) почему то кому то как кость в горле.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Geely розповіла про найбільш незвичайну опцію кросовера Starship

Прототип побудований на новій платформі GEA (Geely Electric Architecture) та оснащений технологіями «цифрового» шасі, а…

27.04.2024

Volkswagen готує масові скорочення і готовий виплатити до 450 тисяч євро вихідної допомоги

Компанія Volkswagen розглядає скорочення персоналу як один із способів знизити витрати. До 2026 року планують…

27.04.2024

В Україні готують нові правила для вживаних авто: що зміниться

В Україні влада планує змінити правила продажу вживаних транспортних засобів для збільшення надходжень до державного…

27.04.2024

Маленький “Гелендваген”: в Україні продають Suzuki Jimny з тюнінгом у стилі Brabus

Подовжений Suzuki Jimny перетворили на зменшену копію Mercedes G-Class Brabus. Позашляховик кардинально змінився зовні та…

27.04.2024

Компанія Ferrari заробляє на кожній своїй машині у 17 разів більше, ніж Mercedes-Benz

У 2023 році компанія Ferrari заробила на кожній проданій машині 118 тисяч євро, показавши найкращий…

27.04.2024

Kia готує новий недорогий кросовер Sportage

Недорогий кросовер Kia Sportage, який має високий попит у всьому світі і суперничає з Toyota…

27.04.2024