Categories: Новини

В Україні влаштували рейд на водіїв, які не пристібаються пасками безпеки

Share

12-18 листопада в Україні відбудеться другий етап всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху.

Про це повідомили в прес-службі «Укртрансбезпеки».

Мета заходу – акцентувати увагу на необхідності підвищення загального рівня правосвідомості усіх без винятку учасників дорожнього руху: як перевізників та водіїв, так і пасажирів і пішоходів, а також сприяти підвищенню рівня практичної взаємодії служб та відомств, які працюють у сфері безпеки руху, об’єднавши їх зусилля задля зменшення рівня аварійності на українських автошляхах.

Розпочався тиждень із прес-конференції, яка під гаслом «Не ігноруй ремінь безпеки!».

Статистика, озвучена Олексієм Білошицьким, вражає: тільки за десять місяці 2018 року в Україні трапилось 122 354 ДТП, з яких 19 915 – з потерпілими. 2 651 особа загинула! Тільки задумайтесь: за десять місяців з мапи України зникло ціле село і в основному це – діти, молодь та люди продуктивного віку!

Виступаючи перед присутніми, голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк зазначив: «Для Державної служби України з безпеки на транспорті, яку я очолюю, одним із пріоритетних завдань на сьогодні є вжиття дієвих заходів, спрямованих на забезпечення безпеки перевезень, в тому числі і на автошляхах України. Якщо говорити конкретно, то я це бачу наступним чином: по-перше, потрібно забезпечити жорсткий контроль за дотриманням усіма учасниками дорожнього руху вимог чинного законодавства, попередньо прописавши на законодавчому рівні механізми невідворотності адекватного покарання за порушення правил, а по-друге, за допомогою превентивних заходів добитись кардинальної зміни свідомості громадян. Саме для цього і потрібні такі комплекси заходів в масштабах усієї країни. Адже досвід розвинених країн показує, що забезпечення безпеки перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом вимагає послідовної роботи з підготовки та виконання комплексних програм, створення систем управління безпекою перевезень».

Усі учасники прес-конференції були одностайними щодо важливості таких заходів. Адже тільки усі разом – влада, бізнес, громадськість за безпосередньої участі представників засобів масової інформації зможемо напрацювати високі безпекові стандарти та імплементувати їх в українські реалії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Представлений один з останніх Bentley у двигуні W12 (фото)

Компанія Bentley представила лімітований родстер Batur Convertible. Тираж дводверки складе 16 екземплярів. Кожна отримає 750-сильний…

07.05.2024

Mercedes готує наймасштабніший тест-драйв в історії

Влітку цього року компанія Mercedes-Benz Trucks організує наймасштабніший тест-драйв у своїй історії. Два прототипи електричної…

07.05.2024

Geely представила стильний кросовер Galaxy E5. Він з’явиться за межами Китаю

Перший погляд на новий Geely Galaxy E5: буде і версія з правим кермом. Geely розширює…

07.05.2024

Експерт з’ясував, чи безпечно повністю заправляти бак автомобіля

Якщо паливна система автомобіля пошкоджена внаслідок аварії, повний бак може підвищити ризик пожежі через велику…

07.05.2024

Skoda презентувала нові версії своїх Kodiaq та Superb

Skoda внесла значні оновлення до своєї модельної лінійки, представивши оновлені версії моделей Kodiaq і Superb…

07.05.2024

Нове покоління Toyota Fortuner: розкрито подробиці

Toyota планомірно оновлює всю свою лінійку позашляховиків. Слідом за Land Cruiser і Land Cruiser Prado…

07.05.2024