Categories: Новини

Авто на єврономерах: власникам приготували нововведення

Share

Українців, які ввозять в країну автомобілі на єврономерах в режимі транзиту, хочуть зобов’язати вносити фінансову гарантію – грошову заставу, яка в разі подальшої розмитнення буде зарахована в суму необхідних платежів.

Якщо ж власник у визначений термін офіційно не оформить своє авто, то грошову заставу йому не повернуть.

Про це заявила народний депутат від БПП, глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, коментуючи проблему “єврономерів”.

Варто зазначити, що сума застави буде гарантувати оплату митних платежів. Якщо вивезти машину в зазначений термін, гроші повернуть, якщо ж власник прийме рішення розмитнити авто, вони підуть в рахунок оплати мита, акцизу та податку.

За її словами, відповідні законопроекти “просуваються, будуть розглянуті до другого читання на комітеті і будуть в залі наступного пленарного тижня розглядатися”.

“Я хочу звернути увагу всіх громадян, як викладені в законопроекті №8488 зміни до статей Митного кодексу 469 і 381. Ми передбачили, що саме є порушенням. Крім того, переміщення громадянами України в митному режимі транзиту без фінансової гарантії (грошової застави у вигляді митних платежів) в подальшому буде неможливим”, – зазначила депутат.

Як підкреслила Южаніна, нинішня ситуація не може тривати довго. За її словами, нинішні норми щодо ввезення автомобілів і переміщення їх в режимі транзиту дозволяють “отримати на підставі цього таку пільгу як “умовне повне звільнення”.

“А потім фізична особа перервала заявлений при митному оформленні транзит і хоче не нести за це відповідальності, посилаючись на невірно застосовану до неї статтю”, – додала вона.

Нардеп вважає, що до водіїв “єврономерів” необхідно застосовувати статтю 485 Митного кодексу – дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів. Покарання, передбачене цією статтею – штраф у розмірі 300% від несплаченої суми платежів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Названо небезпечні предмети, які не слід залишати в автомобілі влітку

З настанням спекотної погоди водії стикаються з новими проблемами, пов'язаними зі зберіганням речей в автомобілі.…

11.05.2024

Водіям розкрили правду про водіння на автомобілі з майже порожнім баком

Багато українських водіїв мають звичку їздити на своїх автомобілях, доки не загориться індикатор низького рівня…

11.05.2024

Електричний BMW iX 2026 року отримає фальшрадіаторні грати з підсвічуванням

Майбутня оновлена ​​версія електричного кросовера 2026 модельного року також отримає покращену технологію акумуляторів, щоб збільшити…

11.05.2024

В Україні можуть почати збирати бронемашини Roshel

Канадський виробник бронемашин Roshel планує розгорнути виробництво бронетехніки на території України. Про це заявив генеральний…

11.05.2024

Названо найненадійніші автомобілі: вони вічно ламаються

Ніхто в здоровому глузді не хоче купувати автомобілі, які постійно ламаються, але іноді це трапляється.…

11.05.2024

Наступна Mazda MX-5 може стати напівелектричною

Mazda вивела на ринок «дводверку» MX-5 у далекому 1989 році, а у 2014-му році ця…

11.05.2024