Новини

В Україні з 1 жовтня подорожчають бензин і дизель

Share

З 1 жовтня 2024 року в Україні можуть зрости ціни на бензин, дизельне паливо та автогаз через ухвалення законопроєкту №11416-д Верховною Радою у першому читанні. Цей законопроєкт передбачає підвищення податків та запровадження нових податків, що відображено на сайті українського парламенту.

Зокрема, законопроєкт передбачає введення щомісячного авансового платежу податку на прибуток для кожної автозаправної станції (АЗС), розмір якого варіюється від 30 000 до 80 000 грн. Сума податку залежатиме від виду пального, яке продає АЗС, а також наявності або відсутності магазину при станції. Наприклад, АЗС, що продає лише автогаз, буде зобов’язана сплачувати 30 000 грн щомісяця. Якщо обсяг автогазу перевищує 50% від загального обсягу пального, платіж складе 45 000 грн. АЗС, що реалізує два і більше видів пального, повинна буде сплачувати 60 000 грн.

Для АЗС, що мають магазини, особливо ті, що реалізують алкогольні або тютюнові вироби, щомісячний авансовий платіж становитиме від 40 000 до 80 000 грн.

Деякі експерти негативно оцінили нововведення. Дмитро Леушкін, експерт паливного ринку, зазначив, що великі оператори зможуть компенсувати витрати через свої магазини, але мережі-дискаунтери можуть зіштовхнутися з труднощами і навіть закритися через високі авансові платежі. Він також попередив, що через нововведення можуть зростати випадки недоливу пального та зниження якості пального на АЗС.

Зараз середня ціна бензину А-95 в Україні становить 56,57 грн за літр, дизельного пального – 52,79 грн за літр, а автогазу – 31,43 грн за літр. Після підвищення акцизів у вересні, автогаз подорожчав найбільше, перевищивши 31 грн за літр в усіх областях України. Найдешевше паливо для автомобілів з ГБО продається в Київській області, де середня ціна складає 31,05 грн за літр.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: пальне

Останні записи

Тенденція відмови від власних авто набирає популярність серед європейців

Останні роки в Європі спостерігається тенденція до відмови від особистих автомобілів. Найбільш вражаючі дані надходять…

18.09.2024

Chery планує випустити економічне авто з ціною всього $14 000

У відкритій базі Міністерства промисловості та інформаційних технологій Китаю з’явилися сертифікаційні документи, що розкривають нові…

18.09.2024

Hyundai розпочала тестування нового Nexo в Європі

Hyundai є одним із автовиробників, які активно розвивають технологію водневих паливних елементів як альтернативу традиційним…

17.09.2024

Недорогий автомобіль Volkswagen представлений у новому ефектному дизайні

Про відому і недорогу модель VW Beetle вже багато хто забув, хоча ще кілька років…

17.09.2024

Opel презентував екологічний електромобіль з альтернативним паливом

Лінійка Opel Movano 2025 буде доповнена водневою версією HYDROGEN, яку вперше представили на виставці IAA…

17.09.2024

Новий Ford Mustang GTD став найпотужнішим серійним Мустангом

Минув рік від моменту, як Ford анонсував Mustang GTD, обіцяючи потужність понад 800 кінських сил…

17.09.2024