Новини

Очікується, що ціна автогазу на АЗС скоро буде 30 грн за літр

Share

Згідно з даними консалтингової компанії “А-95”, з 12 по 20 серпня 2024 року в Україні спостерігалося підвищення середньої ціни автогазу на 21 копійку за літр. Наразі вартість скрапленого газу на українських АЗС становить у середньому 28,23 грн за літр.

Основною причиною зростання цін стало збільшення закупівельних вартостей наприкінці липня і на початку серпня. Багато роздрібних постачальників вже розпродали дешевший автогаз, який купили раніше, і тепер продають паливо, яке придбали за вищими цінами.

Проте в найближчі тижні навряд чи варто очікувати значного подорожчання автогазу на українських АЗС. Це пов’язано з тим, що середня закупівельна ціна зрідженого газу у середині серпня знизилася з 45 370 грн/т до 43 970 грн/т завдяки великій кількості доступного ресурсу.

Водночас у вересні 2024 року ціни на автогаз в Україні можуть знову зрости. Це пов’язано з можливим введенням нових акцизів на пальне з 1 вересня. Експерти прогнозують, що вартість автогазу може зрости на 5-7 грн за літр.

Наразі найнижчі ціни на автогаз спостерігаються у Київській та Закарпатській областях, де середня вартість складає 27,67 та 27,76 грн за літр відповідно. Найдорожчий автогаз продається у Чернігівській області, де середня ціна досягає 28,69 грн за літр.

На деяких АЗС ціна автогазу ще не перевищує 27 грн за літр. Наприклад, у мережі Авантаж 7 автогаз коштує 26,45 грн за літр, а у мережі Олас – 26,40 грн за літр. Найвищі ціни на автогаз наразі у мережах SOCAR та WOG – 29,49 та 29,48 грн за літр відповідно.

Дослідження Інституту споживчих експертиз підтверджує, що в Україні реалізується якісний автогаз, хоча й є певні порушення, які не є критичними. Що стосується міфів про тотальний недолив автогазу на АЗС, то Інститут споживчих експертиз зазначає, що недолив насправді має місце лише в деяких дискаунтерах та нелегальних “бочках”.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: АЗС

Останні записи

Hyundai оголосила комплектації та ціни на Sonata 2025

Hyundai повністю оновила дизайн седана Sonata, а модельний ряд 2025 року отримав підвищення цін по…

27.08.2024

Nissan частково розсекретив новий Patrol

Nissan представив тизер нової радіаторної решітки для свого позашляховика Patrol, який у США відомий під…

27.08.2024

Названо які автомобільні функції найбільше нервують водіїв

Сучасні автомобілі наповнені новітніми технологіями, що повинні полегшувати життя водіїв. Проте деякі з цих функцій…

27.08.2024

Як економити на пальному: експертні рекомендації для водіїв

Щоб знизити витрати на пальне, важливо обрати економічний автомобіль і застосовувати правильні методи водіння. Технічні…

27.08.2024

Найдорожчий кросовер Hyundai в історії показали напередодні презентації

Південнокорейський автовиробник Hyundai, власник бренду Ioniq, готується до офіційного представлення нового флагмана цього суббренду. Презентація…

27.08.2024

Водіям пояснили, як діяти при звинуваченнях в незаконному тонуванні автомобіля

В Україні існують законодавчі обмеження на використання тонованого скла в автомобілях, проте є деякі винятки.…

27.08.2024