Новини

МВС України розповідає, як купувати вживані автомобілі без ризику

Share

У липні 2024 року в сервісних центрах МВС України було зареєстровано 105 300 угод купівлі-продажу вживаних автомобілів, що на 27,2% більше порівняно з аналогічним періодом 2023 року. Проте деякі покупці стикаються з серйозними проблемами, як повідомляє Головний сервісний центр МВС.

Згідно з повідомленням МВС, у територіальних сервісних центрах продовжують виявляти проблемні автомобілі. Наприклад, у Рівненській області власник кросовера Honda CR-V звернувся до сервісного центру для перереєстрації автомобіля, який, як він вважав, вже належить йому. Він подав всі необхідні документи та договір купівлі-продажу, укладений з торговою організацією.

Виявилось, що цей кросовер вже двічі перереєстровувався протягом року на інших осіб, і було викликано поліцію для розслідування.

Головний сервісний центр МВС рекомендує укладати угоду купівлі-продажу безпосередньо в сервісному центрі, а не купувати автомобіль за довіреністю, оскільки така довіреність може бути анульована в будь-який момент. Адміністратори сервісних центрів перевіряють автомобілі за всіма базами та реєстрами, що дозволяє виявити проблеми з автомобілем на етапі реєстрації.

МВС також радить запитувати у продавця, як довго він володіє автомобілем, і уважно перевіряти свідоцтво про реєстрацію на наявність будь-яких обмежень. Якщо автомобіль купується в кредит чи розстрочку, продавець повинен надати довідку про погашення заборгованості.

Щоб уникнути покупки автомобіля з кримінальною історією, можна замовити експертне дослідження транспортного засобу в Експертній службі МВС. Хоча це не є обов’язковим при купівлі автомобіля в Україні, це необхідно для реєстрації ТЗ, ввезених з-за кордону. Проте будь-який покупець може добровільно замовити таке дослідження.

Експерти перевіряють номерні позначення двигуна, кузова чи шасі, і результати заносяться до електронного реєстру. Вартість послуги складає 303 грн, а висновок дійсний протягом 10 днів. Перевірка займає від 20 до 60 хвилин, і це дозволяє впевнитися в “чистоті” історії автомобіля.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Зміни законодавства призвели до уповільнення ринку вживаних авто в Україні

Як вже стало відомо, з 1 жовтня уряд змінив правила щодо комісійної торгівлі транспортними засобами.…

12.10.2024

Mazda показала перше фото пікапа з гігантським логотипом

Mazda показала перше фото пікапа з величезним логотипом. Японська марка готується до оновлення BT-50: презентація…

12.10.2024

Представлено новий кросовер Peugeot E-408 (ФОТО)

Stellantis Group представила електричний кросовер Peugeot E-408. Новинка не вражає уяву характеристиками, а ось ціна…

12.10.2024

Перекуп пояснив, як захисна плівка знижує вартість автомобіля

Обклеювання автомобіля декоративною або захисною плівкою може здаватися хорошим варіантом, щоб надати машині більше індивідуальності…

12.10.2024

Porsche відкликає значну кількість електромобілів Taycan

Власникам автомобілів Porsche Taycan незабаром чекає поїздка до дилерського центру. Було оголошено відкликання через ризик…

12.10.2024

Чому важливо міняти моторну оливу в китайських автомобілях після купівлі

Чесно кажучи, з усіх проблем, з якими стикаються власники китайських авто, є одна, про яку…

12.10.2024